La Banda de Música de Benaguasil vol escometre nous remptes

Després del gran èxit aconseguit al ‘XI Certamen de Bandes’ que es va celebrar a Aranda del Duero (Burgos), els membres de la Banda de Música de Benaguasil es preparen per afrontar nous reptes interpretatius.

José García

El director de la Banda de Benaguasil, José Javier Guna, ha explicat a InfoTúria que el treball efectuat entre Pasqua i el mes d’agost, que va posar-se en pràctica al festival d’Aranda del Duero ha servit per donar-li una nova espenta a este colectiu musical: “El nobre d’assatjos ha augmentat d’una manera notable, però els membres de la banda han tingut una resposta molt bona i s’ha vist molt d’interés per participar al certamet”.

I és que feia 9 anys que la Banda de Música de Benaguasil no participava en un event d’estes característiques. Aixó ha fet que, especialment els més joves, hagen mostrat una motivació extra pel que fa a preparar-se de cara al certamen: “Hi ha gent que no havia participat mai en una cosa així i, clar, això fa que tos volgueren participar”. Cal recordar que són més de 100 els membres de la Banda i que el màxim de participants era de 75.

El director no es plantejava la participació com un repte major que el fet de tindre que augmentar el nombre d’assatjos: “No volia guanyar el premi per damunt d’altres aspectes, més relacionats amb el compromís dels musics amb la Banda, amb els assatjos, amb continuar amb la seua formació. Volia premiar el treball i el grau d’involucració de cada individu, a partir del seu treball i la seua  progresió, al llarg de les setmanes”.

L’actuació al certament va ser molt ben rebuda pels jutges, tant per la seua execució (d’un nivell extraordinari, amb una espectacular clarinet segon) com pel grau de dificultat de les obres escollides. “Certament varem triar algunes obres que tenen un nivell de dificultat prou elevat. Ens semblà una bona idea apostar per unes partitures que ficaven a prova la nostra capacitat. Abans de saber que  havíem guanyat el certemen, puc assegurar que va ser un orgull per a mi vore la satisfacció dels nostres músics a la seua cara, perquè ells sabien que habien fet un bon treball”.

Ara, la Banda de Música de Benaguasil es prepara per afrontar nous reptes: “Anem a participar al concert de Santa Cecília, al de Nadal, al de Falles… però també tenim previst anar al Palau de la Música, on fa anys que no acudim. I volem viatjar per Europa, perquè són experiencies enriquidores, que ens ajuden també a millorar el grau de convivència entre els membres de la Banda”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà