Es forma als fallers de Benaguasil de com actuar per previndre incendis durant les Falles

El Camp de Túria
Fallers de les diferents comissions de Benaguasil han participar huí març en una jornada de formació teòrica i pràctica per reduir els riscos d’accidents i incendis durant els festejos de falles, impartit al Parc de Bombers de l’Eliana.

José García

En el curs, oferit pel cap del consorci de l’Eliana, Antonio Merchán, i els agents Jorge Gómez i Esteban Garrido, es feu insistència en tres aspectos fonamentals: les mesures de seguretat que cal preveure en els actes pirotècnics; els problemes que suscita l’ocupació dels vials; i les precaucions que han de prendre’s durant la ‘Nit del Foc’.

Pel que fa als monuments fallers, s’ha informat de les precaucions a relacionades amb la posible proximitat amb el cablejat elèctric, conduccions de gas natural, arbres i fatxades; també s’ha aconsellat als participants que la Falla dispose de mesures de seguretat en cas de vents (ja que així augmenta el perill que bolque la Falla), com deu ampliar-se el perímetre de seguretat, quina es la manera més adequada per aplicar fixacions o com deu suprimir-se el tir de focs artificials.

Els fallers han rebut nocions de generació i propagació del foc, tipus d’incendis, agents extintors i equips de protecció contra incendis. També se’ls ha explicat com previndre riscos en falles. També se’ls ha explicat de forma pràctica com utilitzarels hidrants, quin és el procés per obtindre una correcta instal·lació de mànegues i de quina forma deue utilizar-se les llances i els extintors.

El cap del parc de Bombers de l’Eliana ha destacat la importància d’este curs, “perquè les comissions deuen tindre el seu propi equip d’intervenció, que deu saber actuar en cas d’emergència i millorar la protecció i la seguretat”.

Carlos Soriano, faller de Benaguasil, ha agraït al parc de bombers de l’Eliana esta jornada ja que “sense estos coneixements i la labor que realitzen els bombers durant la ‘Cremà’, seria impossible controlar els accidents que es pogueren presentar”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà