Baixada de l’impost de bens immobles i la taxa de recollida d’escombreries per a 2014

L'Ajuntament de Benaguasil aprova una baixada de l'IBI i tasa de fem

 

El Ple de l’Ajuntament de Benaguasil ha aprovat per unanimitat rebaixar el tipus de gravamen aplicable a l’Impost de Béns Immobles de Naturalesa Urbana (IBI) per a 2014. De manera que, aquest baixarà de l’actual 0,67% al 0,60 %. Una mesura que se suma a la bonificació d’un 5% que ja aplica el consistori als contribuents que domicilien els rebuts de l’IBI en una entitat bancària.

I.G.

Cal afegir, també, que l’alcalde d’este municipi del Camp de Túria, Ximo Segarra, ha anunciat que sol·licitarà a la Direcció General del Cadastre una revisió dels valors cadastrals perquè els valors vigents en el municipi no es corresponen amb la realitat i afecten negativament la pressió fiscal que pateixen els contribuents.

A més amés, el Ple ha aprovat una rebaixa d’un 20% en la taxa de recollida de residus sòlids urbans. Aquesta mesura, que es farà efectiva el 2014, suposarà una reducció en el rebut del fem de 13 euros per habitatge, passant dels 72,98 per cada llar als 59,98 euros.

Altres reduccions impositives que el consistori ha decretat, han estat: la reducció de la taxa per llicència de segona ocupació, que passa de 30 a 15 euros; l’eliminació de la taxa de llicència d’obertura d’un negoci o establiment comercial; la rebaixa d’un 50% en la taxa per obtenir la llicència d’obres i construccions per als joves menors de 30 anys; la reducció en un 50% en la llicència d’obres per obrir un local comercial i la disminució de la quota mensual de la guarderia municipal de 92 a 85 euros.

Des de l’equip de govern han afirmat que aquesta baixada d’impostos i taxes municipals “suposa alleujar la càrrega fiscal dels nostres ciutadans, donant resposta al compromís de baixar en la mesura del possible els tributs municipals, conscients de la difícil situació econòmica”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà