El consistori canvia l’iluminació del poble a bombetes LED per estalviar en el consum energètic

Imatge de les noves faroles LED que el consistori està implantant.

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benaguasil ha iniciat els treballs per canviar bombetes de vapor de sodi per bombetes de leds amb la finalitat de reduir el consum energètic de la població.

Jesús Pérez

Aquesta reducció serà possible gràcies a que es passarà d’un consum de 100w (en les bombetes de vapor de sodi) a uns 36w (que consumeixen les llums leds, usades per estalviar energia). Amb aquest canvi des del consistori s’estima que la factura es reduirà uns 50.000 euros en 2014.

Aquesta previsió es basa en un informe elaborat en el control de diferents punts en els que ja s’ha produït al canvi (carrers Vinatea, Játiva, Constitución, Peñón de Ifac, Túria, Genaret, Poliesportiu, Vilamarxant, Serra, urbanització de Montiel, Vilanova i Topairet). La substitució de les bombetes ha suposat una inversió de 240.000 euros, finançada per la Diputació de València. Després d’analitzar els resultats que aquesta mesura, el consistori preveu estalviar un 45% en consum energètic durant aquest any.

El regidor d’Urbanisme, Pedro Peris, ha comentat que el consistori es va decidir a realitzar el projecte “arran de la concessió de la subvenció de 240.000 euros que ens va concedir la Diputació de València, dins del Pla d’Eficiència Energètica, quan decidim dur a terme aquesta millora en l’enllumenat públic atès que les lluminàries s’han adquirit sense cost algun per a l’Ajuntament”.
 
Peris ha finalitzat explicant que des del consistori “anem a seguir treballant en aquesta línia i demanar properes subvencions per posar leds en totes les lluminàries i reduir al màxim les despeses de l’Ajuntament”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà