Bétera

Gran Via del Sud ha tornat a guanyar els primers premis de Bétera en falles grans i infantils.

Els ninots indultats per votació popular de Bétera han sigut per a Gran Via de l’Est en infantils i la Barraca en falles grans

La Falla Gran Via del Sud ha tornat a guanyar els primers premis de Bétera en falles grans i infantils, a més d’endur-se els guardons d'Enginy i gràcia gran, ninot indultat gran i ninot indultat infantil. El monument 'Aloha Tahití', de Miguel Ángel Royo i José María Baixauli, ha captivat el jurat de la mateixa manera que ho ha fet la falla infantil, que amb el lema 'A la lluna de València', ha donat un altre primer premi a la comissió que presideix Vicent Miret.

 

El músico de Bétera Eduard Sánchez  actuó el pasado 7 de marzo en la Sala Iturbi del Palau de la Música junto al flautista Claudi Arimany y el pianista Pedro Rodríguez, compañeros habituales en sus conciertos de cámara. El flautista es profesor en el Conservatorio de Barcelona y en el Conservatorio Profesional Ignacio Monzonís de l'Eliana y se convirtió en 2015 en el primer Valenciano en actuar de solista en la Gran sala Redentensaal del Palacio Imperial de Viena junto a la Orquesta de Viena. Sánchez ha expresado su "gran satisfacción" por actuar en Valencia en un concierto en el que ofreció una primera parte barroca con obras de Quantz  y  Bach acompañado por el clavecín y una segunda con piano con obras de Mozart , Damase y Verdi.

 

Les Falleres Majors de Bétera, Júlia Garrido i Lluna Alejo, protagonitzaren dissabte la Crida de les Falles de 2017 juntament amb la resta de les màximes representants de les cinc comissions beteranes. Casa Nebot tornà a omplir-se de públic per aplaudir cada consigna llançada per les falleres i per l'alcaldessa, Cristina Alemany. Signaren en el llibre d'honor de l'ajuntament els presidents infantils i les falleres majors de cada comissió: Lorena del Arco, Mireia Garcia i Ferran Bonastre (la Barraca); Laura Cremades, Paula Miret i Ferran López (Gran Via del Sud); Alma Blasco, David Bravo i Joana Picher (Gran Via de l'Est); Estefania Molina i Cecília Luján (l'Albereda) i Mireia Martínez, Míriam Melià i David Parejo (Carraixet). L'himne valencià, la música de Bajoqueta Rock i els focs d'artifici tancaren la nit.

L’actual regidor de Medi Ambient de Bétera, Joano Baudés.

L’Ajuntament de Bétera percebrà 2.708 euros de l’empresa Texlimca

L’Ajuntament de Bétera percebrà 2.708 euros de Texlimca, l’empresa de recollida i reciclatge de roba usada, com a conseqüència del conveni que ambdues parts signaren ara fa un any. El consistori destinarà els diners a l’Àrea de Drets Socials.

 

Agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil han treballat conjuntament per a localitzar un obús de la Guerra Civil trobat ahir per un veí en la Lloma del Calderer de Bétera. Els agents l’han localitzat a les 13.30 hores i el GEDEX se n’ha fet càrrec per a explosionar-lo.

 

Un incendi ha cremat l'antiga fàbrica de nines de porcellana Inglés de Bétera. Diumenge de vesprada, un veí va alertar la Policia Local a les 17.40 hores, en vore foc al carrer de la Senda del Molí. Els agents contactaren amb el 112 i una dotació de Bombers de Montcada es va dirigir a la nau abandonada per a apagar el foc. Encara s'investiguen les causes que l'han provocat i els servicis tècnics de l'Ajuntament de Bétera realitzaran un informe sobre l'estat de l'immoble, per avaluar si hi ha perill.

Depuradora de Bétera.

Les obres suposaran un estalvi econòmic per a les arques municipals de Bétera

El ple del Consell ha aprovat la contractació d’obres i servicis a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), adscrita a la Conselleria de Medi Ambient. Dins d’esta partida, la Generalitat destinarà 9 milions d'euros a les obres d’ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Bétera.

Galeria Bétera a fitur 2017

Danses, música i Cant d’estil ompliran la plaça central del Pavelló 7 el dissabte 

L’Ajuntament de Bétera participa en l’estand de la Diputació de València en la Fira Internacional de Turisme que va obrir ahir les portes a Madrid i que recull fins el proper diumenge la major oferta de destinacions turístiques del món. Per segon any consecutiu, Bétera acudeix per promocionar el patrimoni cultural, gastronòmic, històric i festiu de la ciutat, amb la resta de municipis valencians i sota el paraigua de la marca València Turisme.

Jorge Rodríguez i Mónica Oltra, hui a l'antic hospital psiquiàtric de Bétera.

Jorge Rodríguez i Mònica Oltra coincideixen en Bétera en la necessitat de “dignificar l'atenció a la malaltia mental”

La Diputació de València i la Generalitat Valenciana engegaran el primer complex d'atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental greu en l'edifici de l'antic hospital psiquiàtric de Bétera, segons han anunciat aquest dimarts el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

 

Una parella de teixons adults han aparegut morts atropellats a la carretera, prop de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera en la partida de l’Horta Vella, al kilòmetre 5. Des de l'Ajuntament de Bétera s’ha comunicat la troballa als agents del Seprona. Els veïns de les rodalies han explicat que feia vora 40 anys que no veien estos mamífers salvatges per la zona i que darrerament havien començat a observar-los pels camps, fins i tot amb cries.