EUPV organitza una xerrada-col·loqui que aborda les reformes laborals que están impulsant els governs europeus

El divendres passat, 8 de Juliol, es va celebrar a Bétera una xarrada-col·loqui organitzada pel col·lectiu local d’Esquerra Unida en la qual es va analitzar i debatre sobre la recent reforma de la negociació col·lectiva.

José García

A este acte, al que varen assistir unes 40 persones, va comptar amb la participació de Jaume Mayor (secretari d’Acció Sindical de CCOO PV). El debat va girar entorn de les repercussions per als treballadors i treballadores de les decisions que tant a nivell europeu com a espanyol estan tenint les diferents reformes i l’estratègia que s’està seguint per eixir de la crisi.

Esta estrategia, expliquen representants de CC.OO. i d’EUPV, “estan centrades en la reducció del dèficit i la política monetària, a costa dels 23 milions d’aturats en la Unió Europea o els 5 milions d’aturats en l’Estat espanyol, en les successives retallades tant en els drets dels treballadors i treballadores com en l’estat del benestar, així com els efectes negatius que suposa per a la classe treballadora el desmantellament dels serveis públics en benefici de determinades empreses i grups de poder vinculats als grans poders econòmics”.

Respecte a la reforma de la negociació col3lectiva es va posar l’accent en “l’efecte pervers” que suposarà per a milions de treballadors i treballadores “la pèrdua del conveni col·lectiu sectorial com a regulació de referencia, en favor de la negociació col·lectiva en l’àmbit d’empresa, cosa que propiciarà l’empitjorament de les condicions de treball i salarials en molts dels sectors d’activitat en tot el País Valencià”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà