Queixes d’EUPV perquè Bétera no ha rebut ajudes dels fons PAMER

Des de l’agrupació beteranse d’EUPV s’ha efectuat unes declaracions en què es critica que el municipi no haja rebut ajudes dels fons PAMER, mentre que el consistori explica perquè no les ha demanat.

José García

Estos fons PAMER els ofereix la Generalitat Valenciana mitjançant el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) i, segons expliques des d’Esquerra Unida, “almenys cinc treballadors o treballadores del municipi que s’hi troben en l’atur hagueren pogut ser contractats per realitzar els treballs relacionats amb la millora de l’entorn natural”.

Es pregunten a esta formació els motius pels què Bétera no ha rebut unes subvencions que sí se li han otorgat a altres poblacions de la comarca del Camp de Túria. “Esta situació només pot respondre a dues circumstàncies: la primera, que no es presentara la petició dels esmentats fons públics quan calia; la segona, que la Generalitat Valenciana haja discriminat l’Ajuntament de Bétera en la distribució d’estos fons”.

“Des d’Esquerra Unida entenem que, si el motiu fóra el no haver presentat la sol·licitud dels esmentats fons, ens torbaríem davant una greu responsabilitat política de l’anterior corporació municipal i, més en concret, de l’anterior regidor d’ocupació; mentre que si el motiu fóra que la Generalitat Valenciana no els ha concedit, entenem que l’Ajuntament hauria de manifestar la seua protesta davant d’aquesta”.

InfoTúria ha contactat amb el consistori de Bétera, que ha justificat així la seua actuació davant este assumpte: “Les ajudes PAMER estan dirigides a fomentar la contractació de persones aturades, a les què s’assigna feines de neteja a zones forestals, tallafocs, etc. Al municipi de Bétera no hi han zones d’estes característiques i, de fet, quan en el passat es varen fer demandes de rebre estes ajudes, varem rebre una resposta negativa. És per això que demanem ajudes per fer treballs a zones recreatives, que vertaderament s’ajusten al perfil de Bétera”.

A més, afigen estes meteixes fonts, “el municipi de Bétera no compta amb massa forestal de propietat pública i l’única, de grandària mínima, és de titularitat privada; per tant, en cas de concórrer a les mateixes i tenint prioritat els municipis amb zona forestal, les quanties de les possibles resolucions concesorias serien mínimes. Pel que fa a les actuacions a altres apartats d’esta convocatòria, l’Ajuntament de Bétera necessitaria, per a poder actuar en les mateixes informar a la Confederació Hidrogràfica i les corresponents autoritzacions o permisos dels titulars públics o privats dels espais afectats pels treballs”.

En 2011, el municipi de Bétera rebrà 94.000 euros amb les ajudes EMCORP i les ‘Accions OPEA’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà