EUPV reclama al Consell que s’efectuen els pagaments d’ajudes necessaris perquè al centre Mas al Vent torne a obrir

La labor efectuada pel centre Social Mes al Vent, vinculat a la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desemparats (Maides), ha finalitzat després que la Conselleria de Sanitat haja anunciat una retallada del 50% en les ajudes que els assignava. Des d’EUPV es reclama al Consell una rectificació.

José García

En el Centre Mes al Vent, a Bétera, personal especialitzat atenia les necessitats de 14 malalts de la SIDA. Però les retallades en les ajudes que rebien, per part del govern autonòmic, unides al retard en el cobrament de les subvencions de l’any 2011, han obligat a este centre a tancar les seues portes.

Per a la diputada autonòmica d’Esquerra Unida, Marina Albiol, “és inaudit i d’una insensibilitat terrible que el Consell haja permès amb els seus retalls que es tanque el centre Mas al Vent de Bétera. Són indefinibles els extrems als que està arribant el govern del PP, provocant casos com este. Els retalls no poden cebar-se en els serveis públics, i més quan els afectats són persones amb una vulnerabilitat extrema”.

Albiol ha anunciat iniciatives parlamentàries al respecte, “perquè el conseller de Sanitat, Luis Rosado, ens explique com és possible que s’arribe a una situació com la del tancament d’un centre d’aquestes característiques i que s’obligue a que es traslladen els malalts a altres centres que no estan especialitzats en aquestes afeccions”. Esquerra Unida reclama que es formalitzen els pagaments necessaris perquè este centre puga estar obert.

La diputada d’Esquerra Unida qualifica de “gravíssim” que els retalls, els impagaments, els retards, i les disminucions de les subvencions del Consell “siguen la tònica general en els serveis socials de País Valencià. A banda d’una mostra de la mala gestió econòmica, és també clarament l’aposta del PP perquè els ciutadans no estiguen entre les seues prioritats, ni els discapacitats ni els malalts mentals ni les persones majors ni les dones malatractades ni els malalts de Sida… Esta és la fotografia de la realitat, que exigim que canvie d’immediat”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà