Es celebra el ‘Dia del Cant Valencià’ amb un homenatge Josep Maria Calaforra Romero, conegut popularment com ‘el xiquet de Benaguasil’

El Camp de Túria
El passat diumenge, 21 d’octubre, l’Auditori de la Unió Musical de Benaguasil va ser la seu elegida per celebrar el ‘Dia del Cant Valencià’, organitzat per l’Associació d’Estudis del Cant Valencià (AECV) i el consistori benaguasiler.

José García

Joves i veterans cantadors, versadors, músics i balladors varen participar a este acte, en què també es va donar a conéixer la història d’esta tradició. El moment més emotiu arribà amb l’homenatge a un dels més grans cantadors d’estil de tots els temps: Josep Maria Calaforra Romero, ‘el Xiquet de Benaguasil’.

Després de projectar un video sobre la seua vida i trajectòria professional, l’alcalde de Benaguasil, José Joaquín Segarra, entregà als seus fills la partida de naixement del seu pare, mentre que l’AECV els entregà una placa commemorativa.

A més es va nomenar com associats d’honor a la cantadora d’estil Marina Fenollera, ‘Marineta’; al tocador de guitarró Vicent Segarra, ‘Segarreta’; al xaramiter Lluís Castelló, ‘el Conill’; i a la balladora de valencianes Amparo Añón, per la seua trajectòria de tota una vida dedicada a divulgar este ric patrimoni musical valencià.

En l’acte d’homenatge, també es presentà l’Anuari d’Investigació de l’AECV i es pogué disfrutar amb les albaes i el cant d’estil de grans cantadors actuals com Victorieta, Flores, Mílio del Puig, Julieta, Marisé de Montolivet i Isabel de Quart; l’actuació d’alumnes de les escoles de cant valencià de València, el Puig i Bétera; els versadors Vicent de Rosa, Paco de Faura i Voro de Paterna; la ronda de corda de València i Bétera; la colla de vent de Bétera i el Quadre de Balls i Cants Populars de la Ribera del Xúquer. També el poble de Benaguasil va exhibir una jove promesa del cant d’estil, Toni Vega, qui demostrà els seus dots com a cantador en l’escenari.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà