Coalició Compromís i EUPV, en contra de la reducció de jornada laboral del personal contractat per l’Ajuntament

Les formacions polítiques opositores EUPV i Coalició Compromís coincideixen en la seua oposició davant la proposta per a ‘reduir despeses’ municipals amb una reducció de la jornada laboral que ha presentat l’equip de govern, format per PP i UPIB. Per això, des de Coalició Compromís es presenten altres alternatives.

José García

Des de Coalició Compromís s’han presentat “alternatives viables” a la proposta del PP-UPIB i que afectarà el personal municipal. Eixes propostes de l’equip de govern passen per una reducció del 13,5% en la jornada de treball dels treballadors municipals afectats, “que arriben fin el 50% en alguns casos”. També es critica que les accions que vol adoptar la corporació municipal afecten, en algunes ocasions, “afecta els treballadors que menys cobren”.

Des de la Coalició Compromís es proposa, davant d’estes reducciones que preten adoptar la corporació municipal, “reduir un 50 % cadascuna de les quantitats assignades per assistència dels polítics no alliberats als òrgans col·legiats” (plens, comissions informatives, juntes de govern…), fet que suposaria un estalvi estarà al voltant de 85.000 euros a l’any.

També es suggereix el manteniment de l’alliberació de l’alcalde i la supressió d’una de les altres dos persones que actualmente també están alliberades. En este cas, es calcula que l’estalvi per l’Ajuntament seria d’uns 43.000 euros a l’any.

De la mateixa manera, es considera que es poden estalviar altres 90.000 euros contractant un advocat a jornada completa, que suposaria una despesa de 60.000 euros a l’any, davant els 150.000 euros que suposen els actuals serveis jurídics.

A més, es proposa una reducció del 50% en les atencions protocolàries i representació, el que suposaria altrs 16.000 euros a l’any. I, finalment, es manifesta que també seria possitiu executar una reducció del 3% de la jornada laboral a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament.

“Este conjunt de mesures suposarà un estalvi total d’uns 450.000 €. Però no serà l’unica proposta. Estem preparant altres alternatives viables a la proposta de retalls en personal del PP-UPIB”, explica la portaveu de la Coalició Compromís a Bétera, Cristina Alemany.

Des d’EUPV de Bétera també s’ha volgut mostrar el seu “més absolut rebuig” a les propostes efectuades des de la corporació municipal el passat 11 de desembre i, de la mateixa manera, s’ha volgut enviar un missatge de “solidaritat” cap a tots els treballadors i treballadores als quals l’Ajuntament de Bétera pretén aplicar-los les esmentades mesures.

Fonts d’eixa mateixa formació política opositora consideren que “existeixen altres alternatives que no passen per retallar salaris, reduir jornades laborals o amortitzar llocs de treball”. “Des d’EUPV li demanem a l’equip de govern que retire aqueixes propostes que vol aplicar, ja que no és de rebut que la seua dolenta gestió econòmica pretenga que la paguen els treballadors i treballadores de l’Ajuntament”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà