La política energètica del consistori al poliesportiu municipal permet estalviar 80.000 euros en un any

Poliesportiu Municipal de Bétera

La iniciativa que l’Ajuntament de Bètera va posar en marxa conjuntament amb la Diputació de València per optimitzar el consum que es feia a les instal·lacions esportives de la localitat a febrer de l’any passat pareix que ha donat fruit. El regidor de Manteniment d’Edificis Públics, Industria i Comerç, José Maria Coscollar, ha xifrat l’estalvi energètic en 80.000 euros al 2013.  

Jesús Pérez

El projecte, que va tenir una inversió de 200.000 euros a pagar a mitges entre el consistori i Diputació, va canviar les calderes del poliesportiu i la piscina municipals de gasoil a gas natural en busca d’ una “major eficiència energètica”. Així, s’ha passat de una despesa de més de 100.000 euros entre 2010 i 2012 amb gasoil a 60.000 euros amb conjunció de gasoil i gas natural, segons dades facilitades pel consistori.
 
Ara, més, per recolzar la idea d’estalvi energètic, s’ha millorat la instal·lació de les plaques solars com a reforç de l’energia de les calderes amb la finalitat de millorar i optimitzar la seua fiabilitat a l’hora de funcionar. Les noves tecnologies han permès el redisseny de les instal·lacions perquè a les dutxes hi haja constantment aigua calenta, així com els nous sistemes de calor que s’utilitzen per la calefacció de l’aigua de les piscines.
 
El regidor popular ha declarat que amb l’estalvi anual, “pràcticament en un any pagaríem ja els 100.000€ del seu cost i estaria més que amortitzat, doncs en un any quasi s’ha cobert la inversió”.

També ha volgut expressar la seua satisfacció perquè “a més de suposar un gran estalvi per al consistori en el que concerneix a la despesa energètica que és molt important, hem volgut millorar les condicions d’ús de la piscina per als banyistes i la fiabilitat de les dues piscines, gran i xicoteta, gràcies a la independència d’ambdues en la reestructuració de la seua instal·lació”.
    

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà