Es viu la primera setmana de les Festes a Bétera, amb galotxa, albaes, cordà, playbacks i teatre

Una setmana de festes a Bétera ja s’ha viscut i el nombre de participants, així com l’oferta d’activitats, és molt gran

Els beterans i beteranes porten diversos dies gaudint dels diferents actes programats, amb motiu de les Festes Majors de Bétera 2015, després d’una setmana que varen donar inici oficialment amb la Presentació i Exaltació oficial d’Obreres i Majorals 2015, el passat 12 d’agost.

Així, el dijous 13 d’agost es va disputar per la vesprada, a l’Avinguda Constitució, una gran partida a galotxa i a la nit, va tindre lloc el concurs de paelles al recinte de l’Albereda. El divendres 14 d’agost es va viure la Nit de Danses, organitzada per l’Associació Cultural de Bétera l’Aljama, amb el recorregut des de la plaça del Sol fins a la Plaça del Mercat. Això sí, amb el so més valencià de la dolçaina i el tabalet, a càrrec de la colla ‘Xe que burrà’. La festa va continuar eixa nit amb la Nit d’Albaes començant a la porta de l’Església de la Puríssima i com és tradició, després a la porta de cada Obrera i Majoral. Mentrestant, a l’Albereda estava previst un discomòbil.

Arriba el cap de setmana, concretament, el dissabte 15 d’agost quan es celebra el gran dia a Bétera: l’Ofrena de les Alfàbegues. A mitjanit, abans de celebrar fins ben entrada la matinada la nit màgica de la pólvora amb a Cordà i la Coetà, es va presentar el Cant d’Albaes a la porta de l’Ajuntament de Bétera, al qual van assistir membres de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcaldessa, Cristina Alemany, i centenars de persones per escoltar el cant més valencià i popular a càrrec de les veus de la Colla Xe que burrà.

Durant el matí de diumenge 16 d’agost es donava començament al migdia el Retaule, després de la missa, a la porta de l’Església de la Puríssima. Cap a les 23.30 hores, al recinte de l’Albereda, nit de varietats amb l’actuació de ‘Yunke’, del programa ‘El Hormiguero’; i ‘Supersingles’, del programa ¡Qué tiempo tan feliz!

El dilluns 17 d’agost se celebra amb èxit una vesprada magnífica de foc amb la cordà infantil a la Plaça Lluís Reig, a càrrec de l’Associació Amics del Coet de Bétera. Ja a la nit, és un altre dels moments més esperats per als Majorals 2015, amb la seua espectacular Coetà del Gos i per acabar amb més festa, actuació de “Efecto Pasillo” i ‘Silencio a Voces’, a l’Albereda.

El dimarts 18 d’agost es celebrà vesprada el ‘Trofeu de Festes d’Agost de Bétera’, amb el partit de futbol al Poliesportiu municipal entre la UD Bétera i el CD Bunyol. Cap a les 21:00 hores, s’ha celebrat el tradicional sopar popular al recinte de l’Albereda per a tots els abonats, a càrrec dels Majorals 2015.A més, a les 23:00 hores a l’Ermita del Calvari es va posar en escena l’obra ‘La Chusa, la Elena y el Porro entre piernas’, del grup de Teatre Pepeta Ricart. Cap a les 23:30 hores, nit de ball amenitzat per l’Orquestra Titànic.

Este dimecres 18 d’agost, a les 18’30 hores s’inaugurà el Mercat Medieval a les rodalies del Castell de Bétera. I a les 19:00 hores va haver a l’Albereda el Ball de Torrent a càrrec de les Obreres i Majorals 2015, els quals posaran en escena amb molt d’esforç i il·lusió balls tradicionals d’època amb la col·laboració de l’Escola de Cant, de Tabal i Doçaina i la Rondalla de l’Associació Cultural ‘Xe Que Burrà’. Ja per la nit, a les 23:00 hores les comissions falleres del poble participen amb playbacks i una exhibició de ‘Salsaxcuatro’. Per finalitzar i com a colofó, els Majorals també delectaren al públic amb una xicoteta actuació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà