Sandra Bravo, Andrea Ricart, Amparo Ramón i Amparo Ferrera, Obreres 2016 de Bétera

Bétera ja té noves obreres per l’any 2015, només han acabat les festes d’enguany

El passat dissabte 22 d’agost, l’últim dia de les Festes de Bétera 2015, es va produir l’elecció les noves Obreres per a les Festes Majors de l’any que ve. Les Obreres 2016 són Sandra Bravo i Andrea Ricart (Obreres fadrines) i Amparo Ramón i Amparo Ferrera (Obreres casades).

El moment més inquietant és quan les Obreres entren a la sagristia per escriure a les butlletes els noms de les beteranes en què han pensat per a l’elecció i a les quals els fan entrega eixe matí amb la tradicional rodà pel poble fins que les troben a les seues cases.

En aquest sentit, començava cap a les dotze de migdia la festa, amb música de la xaranga Xe que bo! i en cercavila. Els protagonistes, Obreres Fadrines amb els seus sombrillers i familiars, Obreres Casades amb les seues parelles, també anaven acompanyats dels veïns que volien esbrinar qui serien les afortunades per representar els actes festius de l’any següent.

L’expectació es genera perquè elles i, fins i tot, els veïns es pregunten si finalment les triades acceptaran la butlleta. Encara que no totes van ser a la primera, les nostres Obreres 2015 han tingut la sort que han mamprés la faena amb èxit el mateix dissabte. Les quatre, escollides en secret per les nostres Obreres, van acceptar aquest somni amb molta il·lusió (a excepció de la primera Obrera Casada de Maria Aloy, que la va triar amb la segona butlleta).

En primer lloc, la gran sorpresa ens la va donar l’Obrera fadrina, Maria Bravo, qui es va dirigir cap a sa casa per triar a la seua germana, Sandra Bravo, qui finalment acceptà la butlleta per ser Obrera Fadrina 2016. Acte seguit, li va tocar a l’Obrera fadrina, Mónica Martínez, qui va caminar fins al carrer del costat del restaurant dels seus pares per buscar a una amiga, Andrea Ricart, segona Obrera Fadrina 2016.

L’Obrera casada Maria Aloy va dirigir-se a la zona del Bulevard amb la resta de la comitiva i va entregar-li la butlleta a Amparo Ramón, primera Obrera Casada 2016. I finalment, des d’allà es va caminar fins a la zona del Carraixet. L’Obrera Casada, Xus Martínez, es parava a la porta de casa de la qual anava a ser la segona Obrera Casada 2016, Amparo Ferrera, mare de la qual va ser la Primera Fallera Major Infantil de Bétera 2014, Paula Ros.

Els Majorals 2016, que encapçala el seu president (Rafael Moreno), van recollir entusiasmats les Obreres 2016 per celebrar aquest gran moment amb un dinar de benvinguda a un any que els espera ple de sorpreses, treball i diversió.

La jornada de l’últim dia de les Festes de Bétera és tot un contrast d’emocions. Finalitzava entre llàgrimes d’acomiadament per part de les Obreres i Majorals 2015 i amb l’alegria d’una presentació dels nous protagonistes 2016 a la nit, com és habitual, durant el descans del fi de festa al recinte de l’Albereda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà