Nou joves reben les beques de cultura, música i esports

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, lliurà els xecs als joves beterans que han sigut mereixedors de les ajudes econòmiques

La tretzena edició de les Beques de Cultura i Esports i la cinquena edició de les Beques de Música ja tenen guanyadors. L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, acompanyada per la presidenta i secretària de la Fundació Comunitat Valenciana Esportiu Cultural per a la Joventut de Bétera, Paqui Asensi i Josepa Campos, lliuraren els xecs als joves beterans que han sigut mereixedors de les ajudes econòmiques.

En Cultura, les xiques Pau Mollà i Mireia Aparisi reberen 1.000 euros cadascuna per les notes aconseguides -prop del 9’5- en les proves d’accés a la universitat.

En Esports, amb beques individuals de 500 euros, guanyaren Leyre Martínez (Natació) i Cristina Roldán i Ferran Verdevio (Triatló).

Finalment, en Música, resultaren vencedors en el Grup A Laura González (600 euros Saxo ) i Fernando Alía (600 euros Trombó) i en el Grup B Raquel Aparisi (500 euros Violí) i Alejandro Segura (500 euros Tuba).

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, animà a tots els participants a continuar treballant per aconseguir noves metes, però també recordà que de vegades l’esforç i el treball no sempre tenen recompensa. “És llavors quan no cal desmoralitzar-se i seguir amb espenta i il•lusió fent allò que ens agrada i ompli”.

Per la seua banda, la presidenta de la Fundació, Paqui Asensi, va donar les gràcies a les famílies dels guanyadors pel seu recolzament i anuncià que deixava el càrrec de presidenta; una responsabilitat que recaurà sobre la jove científica Mari Carmen Gómez Cabrera, filla de l’impulsor de la Fundació de la Comunitat Valenciana, José Luis Gómez Zarzuela.

El lliurament de les beques tingué com a convidat, en la conferència prèvia als guardons, al professor de Bétera Josep Vicent Pitxer, Doctor en Economia Aplicada per la Universitat de València.

Pitxer explicà algunes de les claus per entendre com podria produir-se “una reactivació laboral al País Valencià”, com ara amb la consolidació dels Pactes Territorials per l’Ocupació, la potenciació de motors cooperatius de creixement, el tindre present la dimensió territorial a la política laboral, el canvi en els models productius i la consecució del caràcter participatiu de tots els sectors implicats en la creació de bosses de treball.

El professor subratllà que els treballadors valencians continuen per davall en salaris de la mitjana espanyola i que les diferències de jornals entre els titulats universitaris i els treballadors que no tenen estudis són molt grans (un 54%).

La gala de lliurament de les beques acabà amb la música en directe dels propis premiats, en un acte en el qual participà Merce Leal en la declamació de poemes.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà