El tripartit trau endavant els pressupostos municipals que sumen 17 milions d’euros

El ple de Bétera aprova els comptes amb el vot en contra de PP, Mas Camarena, l’abstenció de l’edil no adscrit i la absència de la regidora de Ciudadanos

L’equip de govern de Bétera (Compromís, PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) trau finalment endavant els comptes per al present exercici amb els vots en contra de PP, Mas Camarena-Cube i l’abstenció de l’edil no adscrit. L’alcaldessa Cristina Alemany no va haver de recórrer al vot de qualitat previst en cas d’empat davant l’absència de la regidora de Ciudadanos, que ha sigut mare recentment.

L’Ajuntament de Bétera ja té pressupostos per a 2016. El 23 de juny s’ajornà l’aprovació en la sessió plenària davant del dubte apuntat pel secretari municipal, qui va argumentar que en cas d’empat en la votació, l’alcaldessa no podia trencar-lo amb el vot diriment o de qualitat i s’havia de traslladar a la Junta de Govern Local.

L’equip de govern consultà al Consell General de Secretaris, Interventors o Tresorers de l’Administració Local (COSITAL) per avalar que la decisió havia de recaure en el ple i no en la Junta de Govern.

El regidor de Personal, José Rodado, explicà les consultes realitzades i argumentà que hi havia una sentència que –a falta de publicar-se– declara inconstitucional l’aprovació dels comptes mitjjançant la Junta de Govern Local.

Finalment ahir s’aprovà els pressupostos que sumen poc més de 17 milions d’euros amb els vots a favor de Compromís (6), PSOE (3) i Asamblea Bétera Ciudadana (1) i en contra de PP (6) i Mas Camarena-Cube (3).

El regidor no adscrit, Pedro Gallén, es va abstindre i la regidora de Ciudadanos, Eva Martínez, que va votar en contra en l’anterior ple, no assistí al ple en haver sigut mare recentment.

Així no feu falta el vot de qualitat de l’alcaldessa per a traure endavant els comptes.

La portaveu del PP, Elía Verdevío, explicà que rebutjaven els pressupostos municipals davant dels dubtes que generaven les dos opinions dels tècnics del consistori.

El PP anuncià la possibilitat de realitzar accions administratives i judicials davant de l’acord de l’equip de govern. El regidor de Personal, José Rodado (Compromís), recordà als populars que ells quan governaven aprovaven propostes que comptaven amb diferents informes contradictoris.

Salvador Beltrán, portaveu de Mas Camarena-Cube, afirmà que l’equip de govern havia dut els pressupostos al plenari aprofitant que faltava la regidora de Ciudadanos i arribà a dir que “calia respectar a una dona absent”.

José Rodado li respongué que es respecten a totes les dones, absents o no” i recordà que el plenari es convocà quan la regidora de Ciudadanos no havia donat a llum. “L’equip de govern ha portat els pressupostos al plenari per una decisió política. El ple és la màxima representació del poble i no la Junta de Govern Local. Si ho haguérem aprovat per la Junta de Govern ara l’oposició també ho criticaria”.

El regidor no adscrit, Pedro Gallén, es va abstindre a la vegada que es manifestà en desacord amb les formes de presentació dels pressupostos i la falta de participació en els mateixos.

Segons l’executiu, els comptes “tracten de donar resposta al context econòmic i social” i, en este sentit, “les prioritats principals són el benestar de la comunitat i l’atenció a les persones, en especial aquells sectors amb major risc de vulnerabilitat”.

Algunes partides s’han incrementat, com la destinada a ajudes socials que passa a comptar amb 300.000 euros, suposant un increment del 50% respecte a l’any anterior.

Per primera vegada, a més, els pressupostos compten amb una partida dirigida a persones amb discapacitat funcional, que ascendeix a 14.900 euros.
 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà