La Policia Local imposarà multes de fins a 3.000 euros per espigolar o transportar productes del camp de manera irregular

L’Ajuntament de Bétera lluita contra el frau i els robatoris al camp

Des del passat 25 d’agost  ja es troba en vigor l’ordenança reguladora de la implantació i ús de la Guia de Control de la Mercaderia Agrícola en el terme municipal de Bétera. Amb esta ‘guia’, l’Ajuntament de Bétera vol ordenar el transport, la circulació i la recepció del productes del camp, evitar robatoris i males pràctiques. Les multes van dels 750 euros per infracció lleu fins als 3.000 euros per infracció molt greu.

Els transportistes hauran de portar esta ‘guia’, expedida pel propietari, cooperativa o organisme competent, que actua com a comprovant de la procedència legítima del producte, i es podrà exigir per part de l’autoritat competent a partir de 20kg de mercaderia transportada.

El receptor de la mercaderia haurà d’exigir la ‘guia’, guardar els documents pertinents un any, i en cas de detectar alguna irregularitat, comunicar-ho a l’autoritat competent.

A més d’exercir un major control sobre el transport, l’ordenança de l’ajuntament també regula la pràctica d’espigolar, que no està permesa, a no ser que l’autoritze el propietari del camp o la collita amb document manuscrit, i una vegada finalitzada la collita.

La regidora d’Agricultura, Cristina Ballesteros, ha manifestat el compromís del consistori per frenar els robatoris als camps tant amb l’ajut de les forces de seguretat com amb les mesures que han pres els llauradors i l’ajuntament. “Es fonamental incrementar el control als horts per evitar més danys a la nostra agricultura”, ha explicat Ballesteros.

L’incompliment d’esta normativa es tipifica en infraccions lleus (circulació de fruita o productes del camp per valor inferior a 750 euros sense ‘la guia’o document que acredite la legítima procedencia); greus (quan el valor de la mercaderia transportada sense la guía oscil.le entre 751 i 1.500 euros o per dos infraccions lleus en menys d’un any); i molt greus (si el valor dels productes supera el 1.500 euros o per dos faltes greus en menys d’un any).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà