L’Ajuntament reclama a Obres Públiques que desbloquege la ronda nord

La regidora d’Urbanisme de Bétera, Neus Sánchez, aposta per una circumval·lació més sostenible i realista

La carretera de prop de 6 kilòmetres i tres ponts que proposà la Diputació i la Generalitat en 2006 tenia un cost fa deu anys de 14 milions d’euros. Des d’aleshores s’han expropiat els terrenys però no s’ha pavimentat ni un metre de carretera. La regidora d’Urbanisme, Neus Sánchez demana que es recupere el projecte de l’any 2000 amb una carretera de 1.841 metres i un pont sobre el barranc de Carraixet.

La regidoria d’Urbanisme de Bétera, Neus Sánchez, continua amb el calendari de reunions amb els diferents departaments de la Diputació i de la conselleria d’Obres Públiques per desbloquejar la construcció de la variant nord, una infraestructura viària “vital” per al trànsit rodat del municipi, que començà a projectar-se a principis de segle i que a hores d’ara encara no s’ha construït.

Este vial es va planejar per primera vegada en el Pla General de l’any 2000, amb una carretera de 1.841 metres i un pont sobre el barranc de Carraixet. L’any 2006 este projecte quedava soterrat i la Generalitat i la Diputació acordaren construir una variant més allunyada encara del poble i del barranc. La Diputació expropiava els terrenys i la Generalitat feia la ronda nord. L’obra no s’ha fet.

Esta nova macro infraestructura de 5.700 metres precisa de la construcció de tres ponts i en el seu moment tenia un cost aproximat de 14 milions d’euros. Des d’aleshores la Diputació ha expropiat i pagat els terrenys afectats per l’obra, excepte a uns poquets propietaris que no volgueren. Passats deu anys d’este darrer projecte la conselleria d’Obres Públiques no ha executat el vial i en poc més de dos anys els antics amos dels terrenys expropiats podran demanar la reversió de l’operació en no haver-se pavimentat ni un metre de carretera.

Per tot això la regidora d’Urbanisme, Neus Sánchez demana que es recupere o faça un projecte semblant al de l’any 2000 “més sostenible econòmicament i realista davant de la situació actual”.

Sánchez explicà que Bétera no creix urbanísticament cap al nord de la barrera natural que és el Barranc de Carraixet, per este motiu no cal allunyar tant la variant del poble, ni fer-la amb una extensió de vora 6 kilòmetres amb la construcció de tres ponts sobre barrancs i rieres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà