60 veïns eixiran de la llista de l’atur a través de plans i tallers d’ocupació

127 aturats s’han presentat per a optar a una de les 20 places del Pla d’Ocupació Local per a famílies desfavorides de Bétera

Un total de 60 veïns de Bétera eixiran de la llista de l’atur abans que acabe l’any  amb contractes que van des de dos mesos fins a un any a través dels diferents plans i tallers d’ocupació municipals. 127 aturats s’han presentat per a optar a una de les 20 places del Pla d’Ocupació Local per a famílies desfavorides.

El problema de la desocupació a Bétera i l’augment de famílies del municipi sense cap ingrés econòmic, amb la degradació social, familiar i econòmica que comporten aquestes situacions, han mogut  l’Ajuntament a posar en marxa un Pla d’Ocupació Local.

Un total de 127 veïns aturats s’han presentat per a accedir a un dels 20 contractes de 1.200 euros mensuals per dos mesos que ofereix el consistori per a treballar en l’administració local.

Els candidats seleccionats pels tècnics municipals s’incorporaran de forma “immediata” a mitjan mes de novembre, segons ha avançat el regidor d’Ocupació, Augusto Sevilla.

Malgrat que l’oferta d’ocupació és oberta a tots els aturats empadronats a Bétera es donarà prioritat a aquells que es troben en risc d’exclusió social. “L’objectiu d’aquest pla és donar cobertura a famílies en situació econòmica precària, i oferir als demandants una requalificació professional, que promocione la seua reinserció al mercat laboral”, ha afegit Sevilla.

A aquests 20 nous treballadors eventuals se sumaran els 10 aturats que l’Ajuntament contractarà per a cobrir quatre places de peons d’horticultura-jardineria, tres de tècnics d’administració i finances, una d’arquitecte i dos orientadors laborals amb la subvenció  de la Generalitat.

Aquests contractes de 30 hores setmanals, finançats a través dels programes Emcorp, Salari Jove per a menors de 30 anys i Emcold per a aturats de llarga durada, tindran una durada d’entre 3 i 6 mesos.

Els candidats seran preseleccionats pel Servef i per a la selecció final és constituirà una comissió de baremació formada per l’Ajuntament de Bétera i pels representants de les organitzacions sindicals integrants del Consell de Direcció del Servef.

Abans que finzalitze l’any també començaran a treballar 30 alumnes dels tres tallers d’ocupació que desenvoluparan diferents tasques en el municipi al llarg d’un any mentre reben la formació laboral.

El regidor d’Assemblea Bétera Ciutadana ha assenyalat que la creació de nous llocs de treball “és des de l’inici de la legislatura una de les prioritats d’aquest equip de Govern, dins de les escasses competències d’ocupació que té l’Ajuntament”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà