‘Jo sóc alfàbega’ s’estrena a Fitur

Galeria Bétera a fitur 2017

Danses, música i Cant d’estil ompliran la plaça central del Pavelló 7 el dissabte

L’Ajuntament de Bétera participa en l’estand de la Diputació de València en la Fira Internacional de Turisme que va obrir ahir les portes a Madrid i que recull fins el proper diumenge la major oferta de destinacions turístiques del món. Per segon any consecutiu, Bétera acudeix per promocionar el patrimoni cultural, gastronòmic, històric i festiu de la ciutat, amb la resta de municipis valencians i sota el paraigua de la marca València Turisme.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Almeny, va explicar ahir a Fitur que en esta edició, es potenciarà la Festa de les Alfàbegues que se celebra al mes d’agost i que aspiren a la declaració de festa d’interès turístic nacional.

Alemany va ser l’encarregada de presentar l’estrena a la fira el documental ‘Jo sóc Alfàbega’ de Chema Puchades i Raúl Artacho, en el que participen el mestre alfabeguer, Ramón Asensi, l’historiador Joan Manuel Pons, l’actor Pepe Ricart, el músic Josep Manel Campos i l’artista Conrado Meseguer, mort fa pocs dies i per al qual l’alcaldessa va tenir un especial record.

En l’espai de Bétera a Fitur diferents fullets turístics explican als visitants la història de les alfàbegues gegants, la passió per la pólvora amb la cordà i les coetaes i la importància de la música i el cant versat i improvisat en el municipi del Camp de Túria.

El dissabte 21, a les tres de la vesprada, Bétera tindrà tot el protagonisme a la plaça central del Pavelló 7 amb les danses, la música i el Cant d’Estil.

El departament de Turisme de Bétera repartirà entre els assistents uns ventalls per recordar la festa tot incidint en el paper que tenen en la ‘Rodà’ de les Alfàbegues, quan la calor apreta i els majorals i les autoritats venten les Obreres en el trajecte que va des de l’Hort de les Alfàbegues a l’Església de la Puríssima Concepció.

Presentació de 'Jo sóc alfàbega' en FITUR 2017

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà