Els ingressos de la recollida de roba usada aniran a serveis socials

L’Ajuntament de Bétera percebrà 2.708 euros de l’empresa Texlimca

L’Ajuntament de Bétera percebrà 2.708 euros de Texlimca, l’empresa de recollida i reciclatge de roba usada, com a conseqüència del conveni que ambdues parts signaren ara fa un any. El consistori destinarà els diners a l’Àrea de Drets Socials.

En gener de l’any passat la regidora en aquell momento de Medi Ambient, Neus Sánchez (Compromís), impulsà el conveni de col·laboració entre l’ajuntament i Texlimca amb l’objectiu de fomentar el reciclatge dels productes tèxtils.

En l’acord s’establia, entre d’altres punts, la cessió de parts dels recursos econòmics obtinguts de la valoració de la roba dels contenidors de Bétera. Fins a eixa data l’ajuntament no rebia cap euro per cedir l’espai públic per al dipòsit de roba usada. L’empresa era la que triava l’entitat, ONG o associació que percebia un percentatge dels guanys.

Els resultats de 2016 han sigut molt positius amb un increment del 26% en la quantitat de residus tèxtils dipositats als contenidors del terme municipal. En total s’han recollit 33.859 kilos nets.

L’actual regidor de Medi Ambient, Joano Baudés, destacà que “el reciclatge de la roba ens beneficia a tots, ja que tirant el tèxtil als contenidors no es llança a perdre, es revaloritza i reutilitza, el que significa que a més a més el Medi Ambient ix guanyant”.

L’ajuntament ha agraït l’esforç dels veïns en usar els contenidors de roba i anima la població a seguir reciclant en benefici de tots.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà