El Camp de Túria rebrà 2,3 milions del Pla de Serveis d’Obres Municipals

jorgerodriguez

La Diputació de València renova el pla abans anomenat PPOS

Els 16 municipis de la comarca de Camp de Túria rebran un total de 2.322.327 euros del renovat Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– de la Diputació de València, el qual va estar presentat el passat mes de maig per part de la Corporació provincial amb modificacions encaminades a agilitzar la concessió de les subvencions i simplificar els procediments d’aprovació de les obres.

El programa també implementa una nova fórmula per al repartiment de les ajudes, en la qual s’accentuen els criteris socials –la taxa d’atur, per exemple– o mediambientals, com el Pacte d’Alcaldies.

Per localitats l’assignació serà la següent: Benaguasil: 164.565,99 euros; Benisanó: 101.772 euros; Bétera: 190.486 euros; Casinos: 107.384 euros; Domeño: 110.594 euros; Gátova: 83.489 euros; La Pobla de Vallbona: 184.462 euros; Llíria: 237.224 euros; Loriguilla: 112.595 euros; L’Eliana: 168.400 euros; Marines: 116.876 euros; Nàquera: 127.250 euros; Olocau: 97.998 euros; Ribarroja de Túria: 208.653 euros; Serra: 135.471 euros; i Vilamarxant: 175.098 euros.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha recalcat que des de la nova legislatura, “el nostre propòsit és treballar colze a colze amb els ajuntaments i que tota la ciutadania dispose dels mateixos drets i serveis”, ha explicat.

En paraules de la vicepresidenta, la principal línia d’actuació del pla és l’autonomia financera dels municipis. “Volem compensar l’infrafinançament dels valencians i les valencianes”. Per a açò, la Diputació “fa un esforç molt gran per tal de mantenir l’autonomia financera dels nostres municipis, perquè qui millor que els nostres alcaldes i corporacions municipals per determinar les necessitats que acredita la seua localitat”.

“Estem contents del treball fet, però no baixem la guàrdia. Els municipis ens fan propostes de millora”, ha ressaltat el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. La més significativa d’elles és l’estalvi d’un acord plenari en l’ajuntament o mancomunitat, mesura que evitarà aproximadament un mes de demora a l’hora de justificar les ajudes. Anteriorment, es requeria una votació per majoria absoluta per a acceptar la contractació dels treballs, i fins a aquest moment no era possible disposar de la consignació pressupostària.

Així mateix, la Diputació manté un únic termini per a justificar l’execució de les ajudes, la qual cosa evitarà les pròrrogues en les adjudicacions. “Anys enrere teníem pròrrogues de 7 i 8 anys, i açò no es pot assumir. Una pròrroga ha de ser suficient per a adequar-se a la realitat del moment”, ha defensat Altur.

La inversió de la Corporació provincial a través d’aquest pla serà de 33 milions d’euros per als ajuntaments i un milió d’euros per a les mancomunitats. A més, s’aportarà un milió d’euros addicional destinat al pagament dels honoraris de la redacció de projectes.

La major quantitat contempla un 34% de valor marginal, quantia fixa a la qual tenen dret tots els municipis. També s’han considerat les característiques de la població, destinant un 30 per cent de l’ajuda en funció del nombre d’habitants; i un 10 per cent de la superfície del terme municipal. A més, s’han tingut en compte nous criteris socials com la taxa d’atur, de la qual dependrà un 10% de les aportacions.

D’altra banda, aquells ajuntaments que disposen de nuclis de població separats del terme municipal tindran dret a un 4% addicional. I una altra de les novetats de la partida atén al Pacte d’Alcaldies, la xifra de les quals s’ha incrementat; els consistoris adherits al projecte, basat en escometre actuacions per combatre el canvi climàtic, podran beneficiar-se d’un 3% de l’ajuda.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà