Guisat de peix amb arròs a banda

Guisat de peix amb arròs a banda

Aquesta recepta es pot dir que és una fusió entre el “guisat de peix” d’Eivissa i el nostre “arròs a banda”.El secret que dóna personalitat a aquesta recepta és el peix acabat de traure del mar. En l’elaboració podrem gaudir tant de les aromes que desprén, com dels rics matisos marins que provoca ja en la posterior degustació a la taula.

Guisat
Posem a coure la morralla amb el cap de lluç, la tomaca i la ceba durant mitja hora. Una vegada ho tinguem a punt, ho triturem i ho colem a trossos. En aquesta base de brou posem a bullir les creïlles partides per la meitat i quan estiguen a mitja cocció hi afegim l’aranya, les cues de rap i el lluç i ho deixem deu minuts més .

Arròs
Ara li donem eixe plus de qualitat que és fer la paella a llenya. Sofregim el peix i els alls, hi afegim la tomaca i quan ho tinguem preparat hi posem l’arròs necessari i li donem unes voltes, sense oblidar el pebre roig. A continuació hi posem el brou que hem obtingut anteriorment i ho deixem de quinze a divuit minuts segons ens agrade el punt de l’arròs.

Presentació
Preparem l’all i oli. Piquem una branca de julivert i elaborem una salsa afegint-li unes cullerades de brou. Posem en una safata el peix i les creïlles, tot banyat amb la salsa, com a primer plat. I de segon la paella amb l’arròs. Us assegure que en gaudireu!

Guisat:
Morralla per a brou.
1 cap de lluç.
1 tomaca.
1 ceba.
3 aranyes.
Dues cues xicotetes de rap.
3 filets gruixuts de lluç.
4 creïlles.

Arròs:
750 grams de calamarcets.
250 grams de gambes pelades.
2 alls.
2 tomaques.
Arròs.
Pebre roig.
Sal.
Oli .

Presentació:
Dos alls.
Oli.
1 rovell d’ou.
Sal.
Julivert.
10 cullerades del brou de peix.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà