Convuls inici de curs

Comencem el nou curs polític i acadèmic envoltats d’una nuvolosa xifra d’atur que supera el mig milió de valencians i valencianes que no tenen clar quin va a ser el seu futur més immediat i, el que és pitjor, amb un governs (autonòmic i estatal) totalment descol·locats i que arrosseguen un suspens en juny que segurament repetiran en les proves de setembre i la revàlida de gener.

Amb les llances alçades i les maquinaries engreixant l’aparell electoral, els bipartidistes, sense solucions i amics de l’ànima quan es tracten temes econòmics, afronten una vaga general un poc tardana i amb unes reformes laborals i socials irreversibles que ens retornen a èpoques pretèrites. Uns amb primàries internes en Madrid o les casolanes d’Asunción i Alarte; altres intentant amagar vergonyes i candidats incòmodes com fa Mariano Rajoy amb Francisco Camps i tota la trama Gürtel i altres derivades en clau valenciana que han malbaratat la poca credibilitat que els restava en causes judicials i judicis pendents com el de Carlos Fabra.

Mentrestant, i en l’àmbit educatiu, Font de Mora ha decidit passar-se al costat de l’austeritat reduint més de 1.200 places de docents, no executant els centres educatius pendents i mantenint els més de 900 barracots que engalanen els patis del col·legis públics. A més continua amb la lluita personal contra el professorat valencià que no li riu les seues poques gràcies o no recolza els programes ridículs d’uniformes, xinés i altres derivats sense trellat.

Per altra banda, el trident Gürtel-Brugal-Fabra està causant moltes incomoditats a Gènova i a Rajoy que, avergonyit dels seus deixebles valencians no sap com amagar el cap per a no haver de confirmar davant la premsa cap candidat fins que els tribunals dictaminen sobre les suposades trames de corrupció, finançament il·legal i tractes de favor que al País Valencia s’han viscut en diversos àmbits de la política autonòmica i local, amb imputacions i detencions.

A Zapatero no li va millor. La sort i alguns companys de partit l’han abandonat. Ministres que, davant el ridícul que han fet en la política econòmica i l’abandonament dels plantejaments socials i laborals, han decidit pegar a fugir i anar-se’n a refugiar-se als seus respectius territoris i jugar-se-la a ser candidats en les pròximes eleccions autonòmiques.

Tant el Govern de ZP com el partit majoritari en l’oposició han creat el desconcert, han abonat la poca fiabilitat i a més s’han quedat eixuts de propostes o alternatives creïbles per als treballadors, jubilats, pensionistes, funcionaris o el món empresarial, que cada dia els veu més com un problema que com a possible solució.

Iniciem un curs convuls, amb poques perspectives de canvi, amb un PP desacreditat i totalment esgotat, on els ciutadans hem de fer un acte de reflexió i valoració de quin país, comarca, ciutat o poble volem a partir de maig de 2011, quan ens tornen a convocar a les urnes i tingam que decidir qui conduirà els destins dels prop de 5 milions de valencians i valencianes. Aleshores, serà el moment de dir clarament la nostra.

 

Paco García Latorre. Portaveu d’Iniciativa

No hi han comentaris

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 46183 · L'Eliana · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en