L’Eliana i la Pobla de Vallbona renuncien unes ajudes de la Conselleria de Governació per a formar als seus policíes locals

Segons denúncia el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ al Camp de Túria, paco García, els ajuntaments de l’Eliana i la Pobla de Vallbona han perdut sengles ajudes per formar als policíes locals “per falta de justificació o renúncia”.

José García

La Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana no assignarà als ajuntaments de la Pobla de Vallbona i l’Eliana unes ajudes econòmiques per formar i perfeccionar els coneixements dels seus agents de Policía Local, segons ha denunciat el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ al Camp de Túria, Paco García.

García cita una orde de la Conselleria de Governació, on s’assenyalen els motius que han portat a la pèrdua d’estes ajudes: “en el cas de La Pobla de Vallbona, la subvenció ha sigut retirada per no haver justificat a temps la mateixa o haver-ho fet incorrectament. En el cas de l’Eliana, el motiu és que l’Ajuntament ha renunciat a la concessió de la mateixa”.

Per al portaveu de la ‘Coalició Compromís’ en la comarca, Paco García, “estos fets són intolerables per a estos dos grans municipis”; “Hi ha personal funcionari suficient com per a tramitar bé la sol·licitud d’eixes ajudes i no acabar fent-ho mal, o renunciar a les mateixes”.

Segons García, “estos fets demostren que poc els importa la seguretat dels seus municipis i, menys encara, que els seues policies estiguen ben preparats professionalment”. Este polític va més enllà i manifesta que “la Pobla i l’Eliana són dos de les que més ha augmentat els delictes en els últims anys: inclús s’han donat robatoris en vivendes mentre els propietaris s’han trobat en el seu interior. És per això, incomprensible que s’escatimen recursos i esforços a l’hora de formar i preparar a les forces policials d’ambdós localitats i per mers tràmits burocràtics es perden subvencions o es renuncie a les mateixes”.

García també ha afegit que la recent proposta dels alcaldes de l’Eliana, San Antonio de Benagéber i Paterna de mancomunar els serveis de la Policía Local “és un fet no amparat legalment, que pot deixar a més d’un policia en seriosos compromisos en cas d’actuar en un altre municipi”.

Des de la ‘Coalició Compromís’ es manifesta que és necessari “fer una clara aposta per una Policia ben coordinada i formada”, i per això, “s’insta a tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca a què posen en funcionament la xarxa COMDES de comunicacions policials, un instrument tecnològic que ja s’ha implantat en diversos municipis valencians i que està també subvencionat per la Generalitat Valenciana”.

Segons García, “la deixadesa i poca voluntat dels populars i socialistes és tan gran, que ni el municipi del propi conseller de Governació ha sigut capaç d’implantar-lo”.

Resposta dels consistoris
Des de l’Ajuntament de La Pobla, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Beatriz Montañana, ha explicat a InfoTúria que el motiu perquè no han obtingut eixes ajudes a l’esmentat municipi ha es deu a la quantia d’eixos cursos de formació i a l’escasa aportació econòmica, per part de la Conselleria de Governació: “Es tracta d’un curs que tenia un cost d’aproximadament 6.000 euros, mentre que l’ajuda de la Conselleria era d’uns 500 euros. S’avaluà l’aspecte econòmic i es va arribar a la conclusió que no era el millor moment per participar en eixos cursos, ja que també es podran fer més endavant”.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Eliana, Manel Tobed, ha oferit la seua explicació respecte a este tema: “La Conselleria de Governació va concedir a l’Ajuntament de l’Eliana una subvenció per realitzar el curs ‘Maltractament Infantil i Violència Domèstica’. La nostra intenció era dur-lo a terme, com sempre hem fet, però ens va ser impossible efectuar-ho en el termini estipulat, donat el poc marge disponible i la complexitat que l’envoltava”.

“No obstant això, el consistori de l’Eliana, a través de les regidories de Seguretat Ciutadana i Serveis Socials va organitzar, el passat 23 de novembre, un curs de similars característiques, en el qual van participar el jutge titular del jutjat nº 4 de Llíria i l’equip multidisciplinar i Violència de Gènere del nostre Ajuntament”. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà