Impuls dels horts ecològics al Camp de Túria

Horta comunitaria La Verdolaga

Des de la Comissió de Sobirania Alimentària, un dels grups de treball que conformen el moviment 15M en el Camp de Túria, s’estan desenvolupant i impulsant interessants activitats pel foment dels horts comunitaris, urbans i d’oci sempre baix el prisma de l’agricultura ecològica.

Pau Tineo

Diumenge passat 17 de juny com resultat de la convocatòria de la Comissió de Sobirania Alimentària, es va dur a terme una amena visita a ‘La Verdolaga’, una horta ecològica comunitària que duu a terme les seues activitats des de fa més d’un any en el terme municipal de Marines i en la qual col·laboren aportant treball i il·lusió més de quinze membres. Durant la trobada unes 20 persones van conèixer in situ les característiques i funcionament d’una horta comunitària, tipus de cultius, repartiment de tasques, distribució dels productes, etc.

Com resultat d’esta jornada es va anunciar que s’impartiran dos nous cursos per a tota persona de la comarca que estiga interessada: ‘Curs d’iniciació d’un hort familiar ecològic’ programat per al cap de setmana del 19 i 20 d’agost, sent el divendres a la tarda el dia designat per a la part teòrica i el dissabte al matí la posada en pràctica dels coneixements adquirits. El curs serà impartit per Alberto Llopis, enginyer agrícola i membre de ‘La Verdolaga’.

El següent taller es desenvoluparà el mes de setembre, els dies 24 i 25 de setembre, i la finalitat del qual serà la creació d’un nou hort comunitari ecològic en la comarca en una ubicació encara per concretar.

Tots els cursos programats són gratuïts i estan totalment oberts a qualsevol persona interessada. El lloc i hora on seran impartits els tallers encara està per confirmar. Des de la comissió s’ha facilitat la pàgina web http://assembleacampdeturia.blogspot.com on es concretarà la informació i a través de la qual les persones que vulguen participar dels tallers es podran inscriure.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà