‘Coalició Compromís’ s’oposa a l’aplicació d’un sistema de peatges a la CV-35

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’alerta de la “inminent” aprovació d’un nou sistema de peatges a les autovies gratuïtes de titularitat estatal, fet que afectaría als usuaris de la CV-35.

José García

Segons el portaveu d’esta formació política, “des de la Generalitat Valenciana s’ha anunciat la possibilitat de que si el Ministeri de Foment implanta el sistema de peatges a les autovies gratuïtes de titularitat estatal, el Consell vol fer el mateix amb les autovies de la seua competencia”.

Afigen des d’este partit polític que este serà “imminent” davant el Pla de Tarificació d’Infraestructures que el Govern de l’Estat està estudiant i impulsant, “que podria estar enllestit en un any i en el que es pretén fer pagar als vehicles privats per la utilització de les autovies que actualment són gratuïtes”.

Segons el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ al Camp de Túria, Paco García, “la privatització de moltes de les infraestructures viàries fetes pels governs de l’Estat i autonòmic en la última dècada, unit a una manca de recaptació, ha fet que les arques publiques no puguen sufragar les despeses multimilionàries que les concessionàries reclamen pel manteniment i gestió d’estes vies, que fins ara es pagaven mitjançant els impostos”.

García punta que, davant este anunci, “la Conselleria d’Infraestructures baralla que les autovies CV-35 de València a Llíria pot ser una les candidates per aplicar un sistema de peatge als usuaris de les mateixes”.

Per a esta formació política el cobrament de peatges en estes autovies que baralla el govern autonòmic “suposarà una nova càrrega econòmica que pot entrebancar la mobilitat i comunicació entre el Camp de Túria i València i també será un fre econòmic per aquelles empreses o negocis que tinguen com a objectiu ubicar les seues activitats empresarials en els polígons industrials i àrees terciàries de les localitats d’esta àrea metropolitana de València”.

Davant esta nova agressió econòmica, des de la ‘Coalició Compromís’ s’anuncia la seua voluntat de proposar als ajuntaments que es manifeste al Govern de la Generalitat Valenciana el rebuig a que es pague peatge; tanmateix, es reclamarà que la CV-35 no s’incloga en el futurible Pla de tarificació d’infraestructures mitjançant noves taxes.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà