El conseller de Sanitat admet que el temps d’espera a Urgències a l’Hospital Arnau de Vilanova supera les 4 hores

La diputada de la Coalició Compromís a Les Corts, Mònica Oltra, va requerir fa unes setmanes al conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Manuel Llombart, una relació dels temps d’espera que passen els usuaris dels serveis d’Urgències a la nostra comunitat. La mitjana dels 23 centres estudiats és de 2 hores i 51 minuts i, en el cas de l’Hospital Arnau de Vilanova (on acudeixen la majoria dels veïns del Camp de Túria), el temps d’espera és de 4 hores i 9 minuts.

El Camp de Túria José García

La resposta que s’ha donat des de la Conselleria de Sanitat arriba després que el grup parlamentari de Coalició Compromís preguntara respecte als temps d’espera en els serveis d’Urgències en determinats hospitals durant l’estiu de l’any passat.

Les dades que ha donat el conseller Llombart estableixen que el temps mitjà d’estada en el servei d’urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova és de 4 hores i 9 minuts, mentre que el temps mitjà d’estada en les urgències dels hospitals de gestió pública del Servei Valencià de Salut és de 2 hores i 51 minuts.

Segons el portaveu comarcal de Compromís al Camp de Túria i Serrans, Paco García, les dades aportades per Sanitat “demostren que l’Hospital Arnau de Vilanova està saturat i col·lapsat, que cal descentralitzar els serveis hospitalaris i que és urgent finalitzar les obres de l’extensió hospitalària de Llíria per descongestionar les urgències”.

Segons Garcia “esta situació evidencia la mala gestió que s’està fent de la sanitat pública per part del govern del PP, on les retallades són continuades i s’estan paralitzant noves infraestructures, posant-se en perill la salut dels ciutadans, ja que una ràpida atenció en Urgències pot ser la clau en la salvació de moltes vides”.

En la seua contestació, la conselleria de Sanitat ofereix les dades de 23 hospitals: tres de Castelló (Vinaròs, Provincial de Castelló i Hospital de la Plana), 12 de  València (Sagunt, Clínic, Arnau de Vilanova, La Fe, Requena, General, Doctor Peset, La Ribera, Gandia, Dència, General d’Ontinyent i Xàtiva) i 8 d’Alacant (Alcoi, Vila Joiosa, Sant Joan, Elda, General d’Alacant, Elx, Orihuela i Torrevieja).

L’Hospital Arnau de Vilanova és el tercer on es passa un major temps d’espera, només superat per l’Hospital Clínic de València (amb 4 hores i 20 minuts) i l’Hospital de Dència (amb 5 hores i 23 minuts). Este últim, curiosament, és de gestió privada i segueix les directrius marcades per l’Hospital d’Alzira (on el temps d’espera és de 2 hores i 8 minuts).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà