Critiquen el sistema de recaptació del Consorci València Interior, a qui ja se li deuen 43.300 rebuts, segons la Coalició Compromís

El Camp de Túria
Representants de la Coalició Compromís del Camp de Túria denuncien “inoperància en la gestió” del Consorci València Interior (CVI), ent encarregat de gestionar el tractament i reciclatge del fem urbà. Segons el seu portaveu, Paco García,  “el CVI te, alhora, poca diligància recaptadora en alguns casos i falta de flexibilitat amb les famílies amb dificultats econòmiques”.

José García

Segons alerten a la Coalició Compromís del Camp de Túria, “el CVI acumula ja més de 43.300 rebuts impagats pel tractament de fem, amb un deute supera els 3’7 milions d’euros i sense capacitat per acabar d’una vegada amb les deficiències burocràtiques detectades, la qual cosa suposa una evident inoperància dels seus gestors i d’un sistema de recaptació deficient”.

“A finals de l’any passat, els rebuts acumulats sense pagar al CVI superaven els 23.300; ara, mig any després, han augmentat en altres 20.000 rebuts, de forma que en la pràctica s’han duplicat, fins arribar als 43.000 casos”, explica el portaveu comarcal de la coalició ecosocialista i valencianista, Paco Garcia.

Des del CVI s’explica que hi han algunes deficiències al sistema de cobrament se s’han anat resolent any rere d’any. Respecte als deutes més antics, s’explica que hi ha un periòde de temps en que no es pot requerir l’embargament de bens a les persones que no paguen els rebuts.

A Coalició Compromís es critica que s’ha passat de pagar 45 euros a l’any a pagar quasi 100 euros a l’any, “xifra que suposa un gran esforç per la majoria de les famílies de la nostra comarca”.

A banda, des del CVI s’assegura què en l’any 2012 la recamptació voluntària dels rebuts es va situar en un 87,5% i també comenten que, desde eixe ent que agrupa 5 comarques, “s’extà efectuant un bon treball per aprofitar al màxim els recursos reciclables del fem urbà que es genera cada any”.

El CVI creu que les “sistemàtiques” crítiques de la Coalició Compromís “només busquen el populisme i no aporten res a la gestió diària; bàsicament, el que es preten és difamar sistemàticament i tergiversar la realitat”.

El CVI admet que es paguen unes 160.000 factures cada any a les 5 comarques que gestiona el propi Consorci. També admet que, en 2012, la xifra de pagaments voluntaris va ser d’un 87,5% (és dir, 140.000 rebuts; per tant, la xifra de 20.000 factures pendents de cobrament que aporta la Coalició Compromís és correcta).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà