La Mancomunitat aprova els seus pressupostos per al 2014

Aprovats els pressupostos de la Mancomunitat per al 2014

La Mancomunitat del Camp de Túria ha aprovat el pressupost de funcionament per a l’any 2014, uns comptes que ascendeixen als 852.155 euros. Des de la institució comarcal, s’ha volgut destacar que “es tracta d’uns comptes ajustats a la premissa del manteniment de tots els serveis que actualment es presten des de l’ens supramunicipal, amb especial atenció als serveis relacionats amb l’atenció a les famílies, el Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i Infància (SEAFI); la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA); o el Centre Ocupacional Camp de Túria”.

I.G.

Així, la presidenta de la Mancomunitat, Mari Carmen Contelle , ha explicat que “hem ajustat al màxim les despeses de funcionament de la Mancomunitat, sense reduir els serveis, optimitzant la gestió i gràcies també al compromís de tots els municipis que la integren, gràcies als quals es poden seguir prestant la totalitat dels serveis especialitzats, ja que tot i l’actual situació de crisi que estem vivint, els ajuntaments han prioritzat el manteniment d’aquests serveis per als veïns de tota la comarca. Una situació que no es dóna en altres mancomunitats, per la qual cosa, estem molt satisfets ja que la Mancomunitat Camp de Túria és un exemple de cohesió”.

Cal recordar la important tasca que realitza l’ens mancomunat d’atenció als menors en risc i amb mesures jurídiques de protecció, com un recurs especialitzat amb funcions pròpies i diferenciades dels Serveis Socials Municipals. D’altra banda, a través de la UPCCA, manté el seu compromís amb les tasques de prevenció i d’assessorament a les famílies, donant suport als centres educatius de la comarca.

A més a més, des del Departament de promoció econòmica, s’executen programes per a la inserció i orientació laboral com el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’Arranjaments i Adaptacions de Peces i Articles en Tèxtil i Pell , amb un total de 15 alumnes.

Altres dels serveis prestats des de la Mancomunitat són el desenvolupament, en el Centre Ocupacional Camp de Túria, d’un servei d’atenció especialitzada a persones amb discapacitat intel·lectual, facilitant-los el seu accés als recursos ordinaris i les tècniques professionals per a la seua integració laboral; la difusió de la rica oferta turística feta des de la Tourist Info, que entenent el turisme interior com un important generador d’activitat econòmica i de creació d’ocupació; o la tasca de coordinació que es porta a terme en activitats, dels municipis de la comarca, com l’organització de fires de comerç o el circuit de carreres populars.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà