Coalició Compromís denuncia retalladles en la nova concesió del Transport No Assistit cap a l’Arnau de Vilanova

El Camp de Túria
La nova concessió del servei de transport sanitari implica un retrocés en la prestació que reben els veïns del Camp de Túria, els Serrans i el Racó d’Ademús. Així ho denuncia el portaveu de la Coalició Compromís a la nostra comarca, Paco Garcia, qui explica que es manté el volum de traball i es redueix el nombre d’algunes unitats que fins ara sí prestaven el seu servei.

José García

Segons explica Garcia, la nova concessió unificada del serveis d’ambulàncies (amb una duració de 4 anys i un cost de 235 milions d’euros) ve acompanyada d’una reducció de serveis per els nostres veïns. Ara, de 7:00 a 15:00 hi han 16 unitats de Transport No Assistit (TNA) disponibles; de 15:00 a 23:00 hores eixa xifra baixa a les 12 unitats TNA; i de 23:00 a 7:00, només hi ha 4 unitats TNA a disposició dels habitants de la nostra comarca.

“Donada la situació de dispersió de les tres comarques afectades (Camp de Túria, els Serrans, Racó d’Ademús), es ponden donar situación en què cal atendre a persones situades a 100 kilòmetres de l’Hospital Arnau de Vilanova, amb un termini de temps de 45 minuts fins que arribe l’ambulancia al destí. Eixa situació és inaceptable, quan parlem de casos en els quals hi ha vides en joc”, denuncia Garcia.

El portaveu de la Coalició Compromís explica que esta reducció es produeix sense tindre en compte que es manté el volum de treball i, a més, les empreses adjudicatàries están oferint en eixe mateix horari el servei de diálisis, per exemple: “Poden donar-se situacions en què s’està atenent a un pacient i la TNA no podrá acudir a atendre un altre, per manca d’efectius”.

Des de la  Coalició Compromís ha anunciat que reclamarà a la Conselleria de Sanitat que estudie les condicions de la nova concessió, “per tal de reforçar estos serveis d’ambulàncies que es presten en el Departament de Salut de l’Arnau de Vilanova-Llíria en tot tipus de transport sanitari, amb la finalitat de millorar-los i adaptar-los a les necessitats reals dels usuaris d’estes comarques de l’interior”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà