La Unió de Llauradors demana a la conselleria d’Agricultura que investigue el problema de talls que pateixen les produccions de taronges i mandarines

Estat de les taronges, que presenten escletxes a la pell.

 

La Unió de Llauradors denúncia que una important part de la producció de taronges i mandarines de la varietat ‘ortanique’ han aparegut amb talls a la pell, el que fa que siga inservible per comerciar. Per això, ha demanat a la Conselleria d’Agricultura, que s’investigue per trobar les causes dels talls a les fruites.

Jesús Pérez

El que fa unes setmanes no era més que aïllats casos de talls a les fruites a unes parcel·les, s’ha anat estenent a les comarques com l’Horta o el Camp de Túria. El tallat als cítrics apareixia al procés de maduració després d’un estiu sec i les pluges que venien amb la tardor. Aquest any no ha plogut, però el reg ha afectat la fruita com si haguera plogut.

La Unió ha recalcat que aquest problema ha existit de manera habitual, però que enguany s’ha manifestat de forma més seguida, dins de les cobertures actuals de la línia de segurs als cítrics. En aquest sentit, Agroseguro ha traslladat al sector que es cobriran els riscos als assegurats durant aquesta campanya, però sempre que els danys hagen sigut “generalitzats i importants”.

A més, se sol·licita des de la Unió que s’incloga les arrugues en la pell del cítric, conegut com a ‘clareta’ dintre de l’assegurança. Ara no es cobreix perquè es considera més un defecte en la varietat que no una causa derivada del mal temps.

Per últim, la Unió de Llauradors es lamenta de l’atípica campanya de collita de taronges, pels talls, la clareta i la caiguda de la fruita per poca força del peduncle per causa encara desconeguda. Tot i això, la Unió ha declarat que encara hi ha una part de la collita en bon estat i que segons l’associació hauria de tenir un preu adequat i no veure’s afectada per la situació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà