Llíria acull la Trobada d’Escoles en Valencià de la comarca

trobadesvalencia

Els actes previs a la jornada principal del 13 de maig començaran este dissabte

Després de 17 anys, l’última vegada va ser el 2000, Llíria tornarà a ser la seu de la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria que viurà la seua jornada principal el pròxim 13 de maig.

Les activitats d’esta trentena edició de les Trobades donaran començament este dissabte 6 de maig amb l’entrega del 19é Premi Sambori de literatura en valencià i dels guardons del concurs del cartell anunciador de l’esdeveniment.

L’acte, que se celebrarà a les 19 hores al teatre de la Banda Primitiva, comptarà també amb distintes actuacions musicals i de ball.

A més, s’interpretarà per primera vegada en directe la cançó ‘Llíria, simfonia de cultures’, amb lletra en què han col•laborat diversos centres educatius i composta pel músic de Llíria, Marcel•lí Garcia,  amb motiu de la celebració de la Trobada a la capital del Camp de Túria.

Al llarg de la setmana que ve les escoles de la comarca realitzaran distintes trobades musicals al municipi i el divendres 12  maig, el teatre de la Unió Musical acollirà la cantata ‘Rambla llibertat’, interpretada per 400 escolars de distints col•legis de la comarca.

Eixe mateix dia, s’inaugurarà a Ca la Vila l’exposició del mosaic ‘Els Dotze Treballs d’Hèrcules’ de la Trobada de Llíria. Les escoles de Llíria han participat en un taller d’art, sota la direcció de Carmen Ferrando, per a realitzar una reinterpretació de la peça romana trobada a Ca Porcar.

L’acte central de la Trobada se celebrarà el dissabte  13 de maig. Després d’una cercavila festiva amb la presència de totes les escoles participants, se celebraran, a la plaça Major, tallers i actuacions musicals, en una jornada que conclourà amb el concert de la Gira d’Escola Valenciana, que comptarà amb les actuacions dels grups Herba Negra i Sva-ters.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà