…El cos esvelt com un cànter de Nàquera…

José Fronieles historiador de Benaguasil

 

El passat 17 de setembre va tindre lloc la “I Festa d’Estellés a Nàquera”. L’esdeveniment va ser tot un èxit i va caldre habilitar una sala més gran, a l’ajuntament, en la qual se celebraria l’elenc. Inicialment, el Grup de Rondalla i Danses “la Calderona” va donar la benvinguda a l’acte, al qual van assistir més d’un centenar de persones. Els presents van gaudir d’un plaent sopar en companyia d’amics i poetes i, posteriorment, van escoltar als rapsodes que van amenitzar la vetllada recitant poemes de l’homenatjat, Vicent Andrés Estellés.

  

L’acte va ser organitzat pel grup d’escriptors i poetes LletraEdeta, el qual es compon per membres de la comarca del Camp de Túria. Com a col·laborador hi havia l’Ajuntament de Nàquera, el qual va participar activament i va ajudar a crear un ambient acollidor. Com amfitrió del grup LletraEdeta es trobava Alexandre Navarro, veí de la localitat i gran poeta reconegut.Nàquera, Vicent Andrés Estellés

 

Entre els participants i els assistents es trobaven un bon grup de poetes de renom, encapçalats pel grup LletraEdeta i acompanyats per poetes i escriptors d’altres comarques valencianes. Entre els rapsodes que van amenitzar la vetllada es trobaven: Armand Paz, Jesús Girón, Joan Castellano, Neus Domínguez, Alexandre Navarro, Jordi Guerola, Irene Navarro, Empar Aguado, Amparo Lafargue, Josep Segura, Antoni Rovira, Juli Alandes, Eric Gielen i Ángeles Navarro. Molts dels quals van fer més d’una lectura. Algunes intervencions es poden veure al blog de LletraEdeta.

 

Aquest esdeveniment marca l’inici del treball d’un grup comarcal que comença a donar els seus primers passos tot recordant un dels millors poetes valencians de la història. Aquest grup es molt actiu gràcies als seus membres entre els quals es troben:

 

Alexandre Navarro (recentment ha publicat el poemari Encesa Fotografia); Carmen Raimundo (actualment ha estat nomenada finalista en el concurs de relats breus del grup folk mallorquí BOC); Enric Sanç (acaba de publicar el seu nou poemari Les hores concèntriques), Jesús Girón (el seu pròxim poemari, Llibre de contemplació, sortirà a la venda en quatre mesos), Joan Castellano (poeta, guanyador de diversos premis de poesia i investigador sobre poesia popular i transmissió oral); Jordi Guerola (a la primera presentació del seu poemari Amagatalls ha venut tots els llibres); Neus Domínguez (especialista en toponímia i onomàstica, l’últim llibre en què va participar va ser Els pobles edetans parlen a els uns dels altres) i José Fornieles (especialista en arquitectura tradicional i en història comarcal).

 

LletraEdeta és un grup amb l’únic interès de reunir el major nombre d’escriptors i poetes de la comarca del Camp de Túria. De la mateixa manera, pretén fer difusió de les obres dels seus membres, així com de tots els edetans especialistes en aquest camp. D’aquesta manera, l’associació anima i obre les portes a tot aquell que vulga col·laborar amb ella. Per posar-se en contacte amb ells es pot fer a través del seu correu: lletraedeta@gmail.com, el seu blog:

 

http://lletraedeta.blogspot.com.es/  o mitjançant facebook: Lletra Edeta.

 

Amb aquest article també s’anima a qualsevol veí edetà, interessat en el patrimoni, la història i els actes culturals que se celebren a la comarca, en contactar amb el grup de Facebook: Patrimoni Arquitectònic, Històric i Etnològic Edetà (Camp de Túria).

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà