El luxe de la sanitat pública

Fa molt de temps que l’hospital de Llíria, construït i encara no inaugurat, s’ha convertit en la mofa dels veïns del Camp de Túria i Serrans. De la famosa frase en 2003 que llançava el PP local de “Lo hemos conseguido, tenemos hospital”, a la d’estos dies del Conseller de Sanitat afirmant que és un luxe obrir-lo, dista molt la realitat que estem patint els usuaris d’esta comarca de l’àrea metropolitana, ja que, a part de sobre costos, han passat quatre o cinc consellers, tres presidents de la Generalitat (contant a José Luis Olivas) i dos empreses constructores, sense veure cap resultat.

En el procés de construcció hem observat atònits com la trama Gürtel feia acte de presència en l’adjudicació de les obres a un altre que també sembla era “amiguito” de l’ex president Camps, com el cap de l’empresa Begar, que va tindre que deixar les obres i traspassar-les a l’altre soci per que pogueren continuar. Empresa esta segona, entrampada i ofegada en una construcció, que ni tira endavant, ni se sap quan pot finalitzar.

Si pasem per les obres, els operaris han tancat ja totes les entrades i forats que donen accés a l’immoble per a que no comence a deteriorar-se abans d’obrir-se. Una vergonya que te un nom, el PP. I també uns cognoms, el Consell i els seus Consellers que han malbaratat els diners públics i ja no poden fer front a res. No paguen als proveïdors, ni als advocats d’ofici, ni a correus, ni la llum, ni als dependents, ni res de res. Si treballaren per a qualsevol empresa estarien al carrer. Però ací, a molts d’eixos que foren Consellers i que han arruïnat als valencians i a la Generalitat, ara els premien anant en les llistes electorals del PP per al 20N. Possiblement per acabar d’arruïnar també l’Estat.

Com a regidor de Compromís a Llíria, m’alegre que este últim plenari a l’Ajuntament hem tingut unanimitat en reclamar tots els grups polítics (inclòs el PP) al Consell que l’Extensió Hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria s’acabara el més aviat possible i es posara en funcionament, amb tot l’equipament tècnic i personal que pertoca.

Han sigut molts ridículs de l’alcalde de Llíria donant dates de finalització d’obres d’esta infraestructura sanitària, així com algun desplante que li han fet els seus companys de partit i autoritats valencianes, com aquell en el que l’imputat Francisco Camps, abans de les eleccions de maig de 2011 va anunciar que anava a vindre a donar el punt i final a la construcció d’este centre, i després va desaparèixer enviant a un Conseller i deixant en un pam de nassos i en entredit al primer edil de la localitat.

Ara, fins el PP està desenganyat de la política del propi PP, no troben solucions, ni esperen que Rajoy les aporte cas d’aplegar a ser President del Govern.  Al final, com sempre, moltes paraules i pocs fets, sols tindre el poder.

 

Paco Garcia Latorre, co-portaveu Iniciativa del Poble Valencià alt

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà