25 d’abril, som un poble i tenim futur

Com cada any, celebrem el dia dels valencians i valencianes, el 25 d’abril. Al igual que en altres convocatòries, convidem a la ciutadania a manifestar-se este cap de setmana i a mostrar el recolzament a la defensa de la nostra identitat com a poble i que després de 305 anys,  milers de persones seguim reclamant que tenim dret a decidir el nostre futur lliurement, sense imposicions ni renúncies de cap tipus.

Estem en una cruïlla socio econòmica en la que els governs dretans del PP, a nivell estatal, autonòmic i local, estan aplicant uns retalls sense precedents dels drets socials, laborals i prestació de serveis públics que ens retrotrauen a dècades pre democràtiques, on els ciutadans de clase mitjana i els xicotets i mitjans empresaris són els grans perdedors, ja que van a pagar els excessos, el saqueig i els desmantellament de l’Estat de benestar que la dreta neoliberal vol imposar de manera unilateral, sense consens i a base de Decret Llei.

Hi ha alternatives i també s’albira una moviment de canvi. La #primaveravalenciana que els darrers mesos ens han fet viure els alumnes de l’IES Lluis Vives de València ens ha aportat un aire frecs que ha fet despertar l’esperit reivindicatiu i inconformista que havia desaparegut de l’ideari col·lectiu i el mal somni del continuisme en el que estàvem immersos.

Sabem que units podem fer front a un sistema decadent, obsolet i que no dona respostes a les necessitats ciutadanes, que podem capgirar les polítiques d’uns tecnòcrates que sols pensen en els mercats financers i en les xifres de la prima de rics i molt poc en les persones i en la seua felicitat.

El poble valencià ha pres consciència de què amb saquejadors, imputats, mals gestors i malbaratadors dels recursos públics, que ataquen directament els pilars bàsics del benestar i del futur, com són la sanitat i l’educació (amb l’acomiadament de milers de professionals i disminució de les prestacions), no podem eixir de la crisi, i molt menys fer un canvi del model productiu que ens garantisca una eixida on tots i totes tingam cabuda.

Des de la Coalició Compromís s’ha demostrat que hi ha un altra forma de fer política i d’estar en les institucions, amb uns plantejaments de governs oberts, participatius, amb un treball a peu de carrer constant i colze a colze amb la ciutadania. Un treball de generació de complicitats i sinèrgies que possibilita ser la primera força propositiva en nombre d’iniciatives, tant a Les Corts com als ajuntaments valencians.

Este 25 d’abril, el poble valencià, festeja la seua identitat i que la lluita continua. Som un poble, tenim futur i junt a la ciutadania anem a treballar per transformar la realitat que ens envolta.

Paco García Latorre
Portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a l’Ajuntament de Llíria

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà