Esquerra Unida exigeix al Consell “respostes clares” sobre l’absència d’accions contra l’ATC de Zarra

El grup parlamentari EUPV ha presentat una bateria de preguntes per conèixer la postura del Consell respecte la postulació de Zarra per acollir el magatzem de residus nuclears.

Pau Tineo

“La tebiesa amb la què s’ha mogut el Consell és més que òbvia i ara sembla l’abanderat contra el magatzem nuclear. Exigim respostes clares del govern valencià al respecte”, sol·licita el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Esquerra Unida reclama un pronunciament clar del govern valencià en contra de la instal·lació del magatzem de residus nuclear a Zarra. Les preguntes que han presentat el grup parlamentari d’EUPV reclamen una explicació del Consell sobre si ha presentat al·legacions en contra de l’ATC, si ha realitzat alguna gestió davant el Ministeri per mostrar el rebuig al magatzem o si pensa presentar algun recurs. “Volem conèixer per què el govern valencià no es posicionà contra la instal·lació nuclear fins el passat mes de juny, mentre altres comunitat sí que ho feien”

Torró, a més, reclama que el Consell “ens explique si el Ministeri ha enviat la documentació pertinent sobre l’ATC o si ha estat el propi Consell el que l’ha requerida. Ens temem que res ha arribat a València. El projecte tècnic de l’ATC, del centre tecnològic i els estudis tècnics de seguretat haurien d’estar en mans del Consell i sembla que el conseller ho desconeixia quan es va reunir amb la plataforma contra el magatzem”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà