Denuncien que 2 milions d’euros del govern valencià que s’anaven a utilitzar per abastir d’aigua a Nicaragua s’han emprat en comprar immobles a València

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, ha instat al conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, a donar compte en Les Corts Valencianes “del presunt escàndol que apunta a que una fundació reb quasi 2 milions d’euros en subvencions i estes no arriben als projectes de cooperació compromesos en Nicaragua”.

José García

Les informacions de les que parla Marga Sanz denuncien que el govern autonòmic valencià va assignar quasi 2 milions d’euros, en 2008, a una fundació (la fundació Cultural y de Estudios Sociales, CYES); però que, d’eixa quantitat, poc més de 70.000 euros varen arribar a Nicaragua per complir amb el seu previst objectiu: ficar a l’abast de la gent aigua potable; segons sembla, la resta s’ha emprat en comprar immobles a la ciutat de València.

Segons Marga Sanz, “Blasco haurà d’explicar-nos com un macroprojecte d’esta envergadura econòmica sembla que no ha complit els procediments tècnics rigorosos, i existeixen moltes ombres que acaben en la constatació que a Nicaragua sols ha arribat 70.000 euros”, lamenta Sanz. Per a esta dirigent d’esquerres, “Blasco ha tret hui molt de pit al plenari, però simplement s’ha limitat a negar els fets. Esperem una resposta més completa i de manera urgent”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà