EUPV critica la gestió de Font de Mora “per la mancança de milers de places en les escoles oficials d’idiomes”

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha qualificat de “desbordant” la xifra de 22.500 alumnes sense plaça a les escoles oficials d’idiomes al País Valencià , cosa que parla del grau de saturació a les Escoles d’Idiomes.

Anna Alemany

“És vergonyós que el conseller es jacte de la seua gestió per a promoure el bilingüisme en anglès o les classes en xinès, i l’escenari real siga este: el dels retalls d’aules en les escoles d’idiomes i l’absoluta desídia per construir nous centres. Font de Mora ens ven cada dia una mentida més”, ha assenyalat Sanz.

Esquerra Unida ha anunciat que reclamarà explicacions en Les Corts Valencianes sobre esta situació. “Font de Mora haurà de detallar-nos per què sols hi ha un terç dels demandants de plaça en les escoles oficials d’idiomes que aconsegueixen accedir, així com per què aquesta situació es repeteix curs per curs, des de fa ja massa anys, s’acompanya a més de retalls d’aules i professorat i on estan els nous centres que haurien d’estar ja fets”.

Per a Sanz, Font de Mora “no és més que un venedor de fum i de mentides. No és cert que vullga potenciar els idiomes estrangers. La seua gestió és caòtica, desordenada i summament perjudicial per a l’alumnat valencià, siga d’on siga i tinga l’edat que tinga”, critica.

La diputada d’esquerres afirma que el Consell està provocant gravíssimes carències en matèria de llengües; “no sols està arraconant el valencià: ara vegem que l’impuls que suposadament li vol donar a l’anglès és totalment fals”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà