EUPV demana explicacions a Font de Mora respecte a les línies en valencià en l’educació concertada

Marina Albiol, diputada d’EUPV, reclama al Consell que augmente i potèncie els programes educatius en valencià. “En estos moments ens trobem que solament un centre concertat dóna línia en valencià, això és inacceptable”.

José García

La diputada ha manifestat que el seu grup interpel·larà a Font de Mora demà, sobre la política de la Conselleria d’Educació respecte a les línies en valencià en els centres concertats. La legislació de la Generalitat Valenciana, obliga a promocionar el valencià en l’educació, “però el PP està fent tot el contrari: està torpedejant el desenvolupament de la llengua en els centres educatius”.

La representant d’Esquerra Unida considera “un escàndol” que sols un centre concertat a Castelló, oferisca línies en valencià, i assenyala que “si l’educació dels nostres joves continua en mans del Partit Popular, es potenciarà més l’anglès i el xines mandarí que la nostra i pròpia llengua”.

La diputada d’Esquerra Unida considera que la Conselleria d’Educació no deuria “destinar diners públics a centres concertats que no ofereixen la possibilitat d’estudiar en valencià als seus alumnes”.

Albiol reclama una aposta clara per part del Consell en la potenciació de la llengua valenciana en l’escola pública i concertada: “és necessari un augment significatiu de Programes d’Ensenyament en Valencià (PEV) o Programes d’Immersió Lingüístic (PIL)”.

“L’actual consell, del Partit Popular, s’ompli la boca en la seua defensa del valencià; però en els fets concrets no fa altra cosa que posar tots els entrebancs possibles perquè els nostres estudiantsno puguen utilitzar la seua llengua com a vehicle de comunicació i aprenentatge”, argumenta Albiol.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà