EU critica que s’empren 300.000 euros en una escultura que representarà a Carlos Fabra a l’aeroport de Castelló

L’aeroport de Castelló tindrà una escultura que representarà a Carlos Fabra, president de la Diputació d’eixa província, i que costarà 300.000 euros. El PPCV li resta importància al fet, mentre que EUPV ho considera “intolerable”.

José García

Aerocas, és una societat pública que s’ha encarregat de la promoció de l’aeroport de Castelló i que dependeix de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de Castelló. Eixa societat ha encomanat a l’escultor castellonenc Joan Ripollés una obra que se situarà al nou aeroport d’eixa ciutat, i en la que apareixerà Carlos Fabra, president provincial. Segons el propi escultor, esta obra de 18 metres de diàmetre “serà un homenatge a Fabra”.

La diputada d’Esquerra Unida a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, critica durament este fet: “si Fabra vol una escultura, que se la pague de la seua butxaca i que se la pose en el menjador de sa casa, però que no ens obligue a pagar-la a tots i totes amb els nostres impostos”. “Anem a ser la burla de tot l’Estat espanyol i de part d’Europa, perquè en cap altre lloc del món es pot concebre que es posen escultures d’homenatge a una persona imputada per greus delictes de corrupció”, ha afegit.

La diputada d’EUPV a més considera “indecent” que, en uns moments on més de 70.000 persones es troben a l’atur a la província de Castelló, “es gasten 300.000 euros en una escultura” i opina que l’austeritat deuria ser el principi d’actuació de totes les administracions públiques: “però la Diputació de Castelló i el Consell opten pel malbaratament i per omplir les butxaques de l’escultor ‘preferit’ del Partit Popular”.

La consellera de Justícia y Administracines Públiques i portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, li ha restat importancia a este assumpte: “Eixe és un tema menor i sense trascendència, ja que allò que és realment important es l’estrena d’esta important infraestructura. La decoració empra els elements ornamentals que s’estimen oportuns i entren dins de la llibertat creativa de l’autor de l’obra. Cal tindre altura política i centrar-se en allò que és important”. La portaveu ha admés que l’obra es pagarà amb diners públics: “Ho pagarà Aerocas”, és dir, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

Eixa resposta ha fet que Albiol efectuara una rèplica: “eixes declaracions ens donen vergonya, però serveixen per saber quina és la concepció que, des del PPCV, se li donen als diners públics: fer escultures que només són un exercici de culte a la personalitat”. “Sembla que al PP no saben diferenciar entre diners públics i diners privats. Si volen fer-li una escultura a Fabra, que la paguen els militants del seu partit i no tota la ciutadania” ha afegit Marina Albiol.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà