L’Observatori de Gènere de la Conselleria està encarregant estudis a universitats privades i només s’ha reunit 2 vegades en 3 anys

La diputada autonòmic d’EUPV, Marina Albiol, ha criticat l’Observatori de Gènere creat pe Consell, que encarrega l’elaboració d’estudis sobre la conciliació al CEU, “un centre privat i molt conservador”.

Pau Tineo

“No entenem com este govern encomana estudis a centres privats, quan hi ha universitats públiques que poden perfectament realitzar aquestos treballs. A més, el CEU és una universitat amb caràcter religiós que pot perfectament donar una visió esguitada per la moral conservadora que la caracteritza”, ha assenyalat Albiol.

La diputada d’Esquerra Unida considera que estos estudis, “i precisament un sobre conciliació, han d’estar lliure de qualsevol càrrega ideològica. El CEU és justament un centre amb un ideari religiós molt conservador, en el què la dona adquereix de vegades un paper secundari”, ha criticat. “L’Observatori de Gènere és públic i és un òrgan dependent i adscrit a la Conselleria competent en matèria de dona, la funció de la qual és estudiar i fer visibles les diferències de gènere”.

La diputada d’esquerres ha denunciat també que l’Observatori de Gènere s’ha reunit únicament dos vegades en tres anys. “En 2008 ho va fer una vegada, en 2009 cap i una en 2010. Ha anat minvant la seua freqüència de reunió cada vegada més, i això és simptomàtic de la manca d’interès de l’actual govern perquè instruments d’este tipus estiguen vius del tot i no siguen sols de paripé”, ha afegit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà