Esquerra Unida exigeix al Govern el “tancament immediat” de la central de Cofrents i al Consell que “deixe de creuar-se de braços”

La coordinadora general d’EUPV, Marga Sanz, ha assegurat que la central nuclear de Cofrents “enregistrà ahir els moviments sísmics que a Lorca provocaren un terratrèmol amb 10 víctimes mortals i nombrosos danys”, pel que exigeix el tancament de la mateixa.

José García

“La ubicació de la central de Cofrents en una zona sísmica suposa un risc incontrolable que podria posar en perill la vida dels valencians i valencianes. Exigim el seu tancament urgent i que les administracions del PP i del PSOE actuen al respecte perquè així siga”, ha manifestat Sanz.   

Sanz ha qualificat de “greu irresponsabilitat” el fet que el govern d’España, dirigit per Rodríguez Zapatero, “ampliara la vida de la central de Cofrents, fa sols un parell de mesos i durant 10 anys més”; la candidata d’EUPV critica que es va prendre esta decisió “sense tindre en compte ja no sols les condicions d’antiguitat de les instal·lacions i el nombre d’incidents ocorreguts, sinó també la zona sísmica on està ubicada”.

Esquerra Unida ja recordà fa unes setmanes aquest fet, precisament davant el terratrèmol enregistrat al Japó i que va provocar gravíssims danys en una central de les mateixes característiques que la de Cofrents, la de Fukushima.

“Òbviament no tenim la mateixa activitat sísmica que al Japó, però sí la suficient per a que la central estiga en risc, al marge de qualsevol altre accident que pot ocórrer i que posaria en perill la salut i la vida de les persones, i per descomptat la del medi ambient”, afirma Sanz.

La dirigent d’esquerres ha exigit al govern central que actue d’urgència per a tancar la central i al govern de la Generalitat Valenciana “que es pronuncie immediatament a favor del tancament d’esta instal·lació”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà