EUPV estarà junt als sindicats de l’ensenyament en la vaga del 11 de maig, “per protestar contra les retallades del Consell”

La candidata d’EUPV a la presidència de la Generalitat, Marga Sanz, i el candidat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, s’han reunit aquest matí amb la plataforma formada pels sindicats de l’ensenyament de CCOO-PV, STEPV i l’UGT-PV, per compartir “la preocupació per les retallades en l’educació efectuades pel Consell”.

José García

La formació d’esquerres ha explicat que s’han sumat a les mobilitzacions que tindran lloc el pròxim dijous 18 de maig. “Esquerra Unida garanteix que estos retalls acabaran amb una política d’esquerres al Consell: la nostra aposta és la defensa a ultrança de l’escola pública amb els recursos necessaris, econòmics, humans i materials”, ha remarcat Sanz.       

La candidata d’esquerres ha criticat que el PP “haja deixat al sistema educatiu públic valencià amb problemes de tot tipus i amb unes retallades que repercuteixen directament en la qualitat de l’ensenyament”. “A més no existeix diàleg amb els sindicats, i per això la mobilització és necessària per fer sentir la protesta dels docents que veuen com es deterioren les seues condicions de treball”, ha afegit Sanz.

Esquerra Unida i els sindicats han coincidit en que el nivell de retalls és “insuportable” i arriba a tots els àmbits: als grups de programes d’atenció a la diversitat, als de compensatòria, als desdoblaments a FP, així com a la minva en el pressupostos destinats a educació. “Estos retalls acaben traduint-se en la pèrdua massiva de llocs de treballs del professorat, i per tant en una disminució considerable de la qualitat de l’ensenyament que reben els alumnes valencians”, critica Sanz.

La candidata d’EUPV a la presidència de la Generalitat Valenciana ha expressat el “compromís ferm” de la seua formació d’acabar amb les retallades. “El que cal és un redimensionament de les plantilles a l’alça per a cobrir totes les necessitats d’escolarització en la xarxa pública”, afirma Sanz, qui ha anunciat la presència de dirigents i militants d’Esquerra Unida a les mobilitzacions convocades la pròxima setmana.

 

No hi han comentaris

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en