Les formacions d’esquerres critiquen la carrega policial d’este matí enfront de Les Corts

Cinc detinguts i diversos manifestants fertis a ha segut el resultat  de les carregues policials a les protestes  esdevingues este matí davant Les Corts Valencianes.

Pau Tineo
La coordinadora d’EUPV i portaveu de la formació a Les Corts, Marga Sanz, ha criticat durament l’impediment de la policia al dret d’expressar-se dels manifestants. Sanz ha intentat en reiterades ocasions posar-se en contacte amb Delegació de Govern per reclamar explicacions sobre esta actuació. La diputada d’EUPV, Esther López Barceló, ha hagut d’intervenir este matí en el moment que ella accedia a les Corts, per impedir que la policia actuara amb força contra els membres del moviment del 15M que pretenien accedir al carrer de Les Corts per manifestar-se.

Per altra part Mónica Oltra, diputada de la Colació Compromís ha criticat l’actuació de la Policía, i ha denunciat l’arbritarietat de les forces policials en que deixaven passar el cordó de seguretat establert segons la vestimenta o les aparences de qui intentava atravessar-ho.

Des de el moviment ciutadà 15M acampat en la plaça de l’Ajuntament s’ha emés un comunicat en el que traslladen el seu “total menyspreu a les mesures preses pel cos Nacional de Policia i la seva forma de conducta, així com desmentir que els manifestants hagin agredit als agents”, remarcant el seu “desacord amb les falsedats que s’emeten des del Cos Nacional de Policia, que ha declarat una desena de policies ferits, incloent un amb talls de tisores en la cara”. Al comunicat es remarca que “els manifestants hem estat totalment pacífics, en cap moment hem empunyat cap objecte que tingua la més remota similitud amb un arma, ni que puga usar-se per a inferir físicament davant els agents de seguretat”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà