La ‘Coalició Compromís’ ataca “les pujades d’impostos i els retalls als serveis” que propicien el PP local, l’autonòmic i l’estatal

Dures crítiques des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria cap al PP local, l’autonòmic i el de l’Estat; als representants populars d’estes tres administracions se’ls acusa de “propiciar l’augment dels impostos, mentre es retallen els serveis publics”.

José García

“Alberto Fabra arruïna a la Generalitat Valenciana, Mariano Rajoy incompleix les seves promeses aplicant pujades desproporcionades de l’IRPF i de l’IBI, i l’Ajuntament de Llíria prossegueix amb la seva voracitat urbanitzadora”, denuncia el portaveu municipal de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García.

El portaveu d’esta formació política opositora es refereix amb estes paraules al “rescat encobert de l’Estat als comptes de la Generalitat Valenciana, que no pot pagar ni la Seguretat Social, a la pujada d’impostos decretada pel nou Govern de l’Estat i a la vorágine de presentar nous PAIs que regeix en Ca la Vila”.

El portaveu ecosocialista fa especial menció a la pujada de l’impost de béns immobles (IBI), “que a Llíria serà d’un 10% més”, i cita Paco Garcia un Decret-Llei aprovat pel Govern de Rajoy. “La responsabilitat és del PP local, què en els últims vuit anys al capdavant del govern municipal no ha revisat el cadastre com corresponia i, per això, ara caldrà pagar el percentatge més alt”.

Segons García, el “decretazo” dels impostos que ha dictat el PP puja l’IBI de manera general, “però castiga als municipis que varen realitzar la seua revisió cadastral abans de 2002, com és el cas de Llíria”. Tot açò suposarà, segons Garcia, què “els contribuents hauran d’afrontar una nova pujada d’impostos sumada a les fetes en l’IRPF, combustibles, energia o en taxes com les del reciclatge del Consorci València Interior, la qual no ha deixat de créixer any rere any i que ja se situa en uns 90 euros a l’any”.

“Paral·lelament a aquesta pujada d’impostos, els veïns de Llíria estan sotmesos a les retallades del Consell i de l’Ajuntament, així com a una voràgine urbanitzadora sense precedents en plena època de crisi, on s’estan iniciant nous processos de PAIs, als quals els propietaris i veïns no poden fer front pel seu elevat cost i el curt temps en el qual han d’abonar les quotes d’urbanització”, afig Garcia.

Des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria es demana “coherència” a l’equip de govern municipal, el qual va aprovar recentment un Pla de Reequilibri econòmic per a Llíria on es recollia clarament que la pujada d’impostos anava a ser “zero” per als veïns de la localitat. “Ara, amb la pujada de l’IBI imposada pel PP a nivell Estatal, pot quedar-se en paper mullat i convertir-se en un document sense credibilitat alguna”, denúncia el portaveu d’esta formació.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà