Coques variades

Feia temps que tenia ganes de fer les clàssiques coques valencianes. No les havia fet mai i vaig aprofitar un menjar familiar. Vaig decidir fer-les d’un tamany menor per tal que la seua varietat i color animaren més la taula. Va ser un èxit. Segur que repetirem.

Desfem el llevat en aigua temperad. La barregem amb la farina i hi afegim a poc a poc l’oli i l’aigua,ho pastem tot fins que la massa no s’apegue en les mans. La deixem 20 minuts tapada amb un drap en un lloc humit. Després la dividim tot formant uns cercles , la grandària al nostre gust. Jo les vaig fer xicotetes.

Podem fer-la de diferents maneres :
Sofregim la llonganissa i la botifarra a trossos i les posem damunt de la coca.

En una paella i a foc mínim, amb una mica d’oli, sofregim la ceba fins que quede tendra, la posem sobre la coca i damunt afegim pinyons torrats. Salem al gust.

Rostim un pimentó, llevant-li la pell, i el trossegem. Ho posem tot damunt de la coca amb un tros de formatge de cabra damunt.

Fem a rodanxes molt fines el carbassó i l’albergínia, els sofregim i després els posem damunt de la coca, a continuació ho amanim amb les espècies que més ens agraden i olives negres a trossets.
Quan el forn estiga calent a 180 graus hi posem les coques. Als quinze minuts les traiem i les posem damunt els ingredients que hàgem triat amb un poc d’oli d’oliva. Quan hagen passat 30 minuts les treiem del forn.

INGREDIENTS:

MASSA
250 gr. farina
1 got d’oli
½ got d’aigua
Llevat
Sal

CONDIMENT
Pimentó roig
carabasseta
Albergínia
Pinyols
Llonganissa
Botifarra
Ceba
Oli

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà