El jazz mediterrani de Ximo Tébar desembarca a l’Eliana

El Festival ‘Estiu a la Torre’ de l’Eliana inclou la Trobada de Jazz

El Festival Estiu a la Torre de l’Eliana, que inclou la XXX edició de la Trobada de Jazz, acollirà el dissabte 5 d’agost, a les 22:30 hores, l’actuació del guitarrista valencià, Ximo Tébar, que en format de quintet, interpretarà composicions i arranjaments originals amb el seu estil de fusió de jazz amb aroma mediterrània.

El compositor i productor de jazz, amb motiu del 25 aniversari del seu So Mediterrani, ha editat un nou treball ‘Soleo, The New Són Mediterrani Celebrating 25th’ (Warner), i per a arredonir ha posat a la venda el llibre ‘Ximo Tébar: la guitarra del jazz mediterrani’, escrit per José Pruñonosa i editat per Piles (Editorial de Música S.A.).

Ximo Tébar és reconegut per la premsa especialitzada internacional com un músic experimental, progressiu i innovador. Ha sigut distingit per ser el creador del Són Mediterrani, fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrània.

Va rebre dos premis del Ministeri de Cultura com a Millor Solista de Jazz Nacional, i també va ser premiat pel programa de TVE “Jazz entre amigos” amb dos premis “Dexter Gordon”, i l’Associació Internacional d’Educadors de Jazz (IAJE) també va premiar a Tébar a Nova York per la seua aportació en la transmissió i l’ensenyament del jazz.

La seua extensa discografia , 17 discos com a líder, els nombrosos premis que ha obtingut, les excel·lents crítiques que ha rebut, i sobretot l’eclecticisme i modernitat de la seua música li han portat a ocupar un lloc preferencial en el món del jazz actual que li reconeix com un gran coneixedor d’aquesta tradició.

Les entrades per al seu concert tindran un preu de 7 euros la general i 5 la reduïda. Es poden adquirir de forma anticipada en la web municipal www.elientrada.es.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà