Unió de Pensionistes de l’Eliana

Ens hem acostat a la Unió de Pensionistes (UDP) de l’Eliana per veure qui son i com funciona aquesta associació, que compta amb més de 500 socis i sòcies i que el proper abril complirà 30 anys. Luis Làzaro, el president de l’associació, és qui ens conta, en les instal·lacions de la UPD, com és el dia a dia de l’entitat.

La primera activitat que ens conta és la revetlla de San Joan, tal vegada per ser la darrera trobada que han organitzat i de la qual han quedat molt satisfets. Aquesta vetllada, que organitzen tots el anys, consta d’un sopar amenitzat amb la música de Jesús “un professional molt bo” ens comenta Luis. Aquest any ha reunit a mes de 150 persones i va anar d’allò més bé. Com aquesta, organitzen altres dos nits, la propera, per a finals d’agost i un altra per cap d’any. Un altra dada assenyalada és l’homenatge que pel mes d’octubre fan als dos socis més majors.

A banda de les celebracions esmentades, des de l’associació participen en diferents viatges, trobades, tornejos de cartes, parxís, petanca, etc. i, cada diumenge, gaudeixen d’una vesprada de ball.

Luis ens ensenya orgullós les instal·lacions de la Llar del Jubilat. La junta directiva hi disposa d’un despatx amb ordinador on poder organitzar els assumptes administratius, una àmplia sala per fer les reunions. També ens mostra altra sala d’activitats on es fa des de gimnàstica fins a cursos de seguretat vial. Per últim una dependència on desenvolupen els cursos de pintura i manualitats.

L’ajuntament col·labora intensament amb l’associació. Un exemple d’açò és el nou local que la corporació prepara junt a la piscina antiga, on la UDP tindrà un altre espai on desenvolupar més activitats.

Li preguntem sobre la funció i el paper de la Unió en el municipi i Luis ens diu que és molt necessària ja que “aglutina els majors del municipi i això fa que estiguen mes actius, amb ganes i possibilitats de fer mes coses”. L’associació està coordinada comarcalment i provincialment, “cada municipi té la seua UDP i algunes activitats es realitzen en companyia de les poblacions veïnes. Resulta molt enriquidor”.

A mitjan de juliol fins el 20 d’agost paren l’activitat. Després d’un any frenètic, s’han  guanyat un merescut descans. Ara toca gaudir de les imminents festes del Carme del dia 16 de juliol a l’Eliana.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà