L’Eliana acull la presentació del llibre ’25 anys de Trobades d’Escoles en Valencià’

El Camp de Túria
L’Auditori de l’Eliana va acollir, el passat 26 de novembre, la presentació de la Trobada d’Escoles en Valencià 2011, que tindrà lloc el proper 10 d’abril a este mateix municipi de la nostra comarca.

Pau Tineo

L’acte, que va comptar amb la participació de l’Ajuntament, les escoles del municipi, l’IES i la FPA. Amés, es va presentar el llibre commemoratiu ’25 anys de trobades d’Escoles en Valencià’.

L’autor del llibre, Víctor Labrado, ha realitzat més de 40 entrevistes, a més de tasques de documentació, per recollir testimonis i vivències del protagonistes d’aquella revolució silenciosa que va començar allà per l’any 1986, amb la realització de les primeres trobades.

Un dels propòsits d’este llibre és explicar a les futures generacions com s’ha bastit esta entitat, i quines són les claus que han fet possible el present d’un dels moviments cívics amb més profunditat i envergadura del nostre territori.

A més, la segona voluntat d’aquest llibre, és fer un homenatge merescut, a totes aquelles persones que al llarg de 25 anys han fet possible amb el seu esforç i la seua presència que el valencià siga una llengua viva i present a les escoles del nostre país, i per tant una llengua de futur.

L’Escola Valenciana és entitat cívica que té com a principal objectiu la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb una incidència especial en el sistema educatiu valencià.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà