L’Eliana es converteix en l’epicentre de defensa del Valencià

XXI Trobades d'Escoles en Valencià el camp de túria

L’Eliana s’ha convertit durant un dia en lloc de trobada de milers de persones que han reclamat la normalització de l’ús del valencià. El Cinema d’Estiu de la localitat fou l’escenari on, divendres, tingué lloc el concert de la Gira organitzat per Escola Valenciana.

trobades d'escoles en Valencia del camp de túria Visita la galeria de fotos de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Eliana

Pau Tineo

El diumenge va ser quan tingué lloc la multitudinària XXI Trobada d’Escoles en Valencià, dedicada al castellut Enric Valor, al Parc d’Europa de l’Eliana. Amb els tabals i dolçainers de la Unió Musical de l’Eliana i la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Camp de Túria començava la cercavila a les 10:30h tot impregnant d’un clima festiu esta jornada reivindicativa, on participaren desenes d’escoles, instituts, associacions i col·lectius de la comarca.

El col·lectiu Assemblea de Joves del Camp de Túria,  participaren activament organitzant el taller “Coneix les plantes de la terra”. Un taller on els xiquets i xiquetes, i no tan menuts, han pogut aprendre les característiques i les funcions més populars de plantes com el timó, el romer, la comomilla, l’espígol, la menta o el llorer entre moltes d’altres. A més, els més menuts pogueren confeccionar un saquet aromàtic amb aquelles herbes que més els han agradat.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà